Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:37 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol de muzică şi poezie în onoarea lui Florian Pittiş

ro

08 Jan, 2020 00:00 2876 Marime text

La finele primei luni a lui 2020, Clubul Phoenix va găzdui un concert extraordinar care va avea ca protagonişti trupa Pacifica, împreună cu solistul Toni Şeicărescu.
 
Cu peste 30 de ani vechime ca solist la Direcţia 5, Iris ori Krypton, solistul Toni Șeicărescu (53 ani), voce de legendă a muzicii rock autohtone, a luat-o (din nou) de la capăt, cu o nouă formaţie, Pacifica (Teo Boar şi Vlady Cnejevici).
Tony, socotit una dintre cele mai bune voci din rock-ul românesc, a participat la înregistrarea emblematicului album „Seducţie” (1993) al trupei Direcţia 5, apoi a părăsit trupa pentru a se stabili în Olanda, unde a cântat vreme de mulţi ani.
 
S-a întors în ţară în 2000, a cântat doi ani alături de Krypton, apoi a fost pentru o scurtă perioadă solistul grupului Iris – experienţă în urma căreia s-a lăsat cu scandal între el şi liderul grupului, Nelu Dumitrescu. Marian Ionescu l-a primit înapoi în formaţia Direcţia 5 în care a cunoscut afirmarea; acolo, Șeicărescu a făcut echipă cu Cristi Enache şi Alina Crişan până în 2017.
 
Spectacolul de muzică şi poezie de pe 31 ianuarie (ora 19:30) este dedicat memoriei regretatului Florian Pittiş. Preţul unui bilet este de 50 lei.
 
Citeşte şi:
 
Schimbare în trupa IRIS Toni Șeicărescu a fost înlocuit

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii