Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Gigi Mărgărit, patronul clubului Phoenix din Constanța

ro

26 Jul, 2023 09:28 9985 Marime text

Gigi Mărgărit, patronul clubului Phoenix a murit ieri, 25 iulie. 

A lăsat în urma lui multe persoane îndurerate, iar vestea i-a întristat enorm pe toți cei care l-au cunoscut. 

Eram licean când l-am cunoscut pe Gigi Mărgărit. Avea un studiou de înregistrat muzică pe b-dul Tomis. Mergeam la el să îmi înregistreze benzi de magnetofon cu trupele după care eram topit în acele vremuri. În materie de muzică, el avea tot.

In 1997, când a deschis clubul Phoenix, am fost printre primii care au cantat acolo.

De câte ori reveneam în club, îl găseam pe Gigi, așezat lângă bar, cu un zâmbet șugubăț în coltul gurii. Stăteam la povești până începeam probele de sunet. Sau când veneam la concertele altor trupe, invariabil aveam aceeași discuție, când scoteam banii să achit biletul:,,Termină cu prostiile, tu nu trebuie să iei bilet, tu ești cine ești...

-Sunt pe naiba, așa este normal. Dacă nu iau bilet, mă simt vinovat față de cei care urcă pe scenă și nu pot să mă bucur de ce ai în bar. "

Ieri vestea a căzut ca un trăznet. Gigi a plecat spre o altă dimensiune. Trist! Drum lin spre lumină om bun!
Nu știu când voi putea intra iar în Club Phoenix... Încă nu mă pot împăca cu gândul că voi vedea acel loc gol..., a sris Tibi Dutu pe pagina de Facebook. 

Rămas bun, Gigi! Nu-ți spun adio, este prea dureros pentru mine

Prin 1997 mă trezesc cu un apel pe fix de la un domn. Avea nr meu de la Horia Patrahău și mă întreabă dacă nu doresc să-i montez tobele dnului. Ovidiu Lipan, la noul Club Phoenix deschis în Constanța.

Acesta a fost primul contact cu Gigi Mărgărit. Ne-a legat o prietenie de 26 de ani, că atât a durat până ieri. Orice îmi trecea prin cap îmi punea clubul la dispoziție, de la concerte, la evenimente și serbări cu copiii.


Amintiri multe, chiar foarte multe, nopți pierdute prin club, prin concertele cu Phoenix de pe litoral, mesaje și multă caterincă (cum îi plăcea să spună).

Ne-am despărțit ultima oară la spital, unde era internat. Stătea în picioare, ne-am îmbrățișat și ne-am zâmbit, făcându-ne unul altuia cu ochiul...

Rămas bun, Gigi! Nu-ți spun adio, este prea dureros pentru mine..., a scrie pe Facebook Micu Ionuț. 
 


Citește și:

 Doliu în lumea culturii din Constanța. "A plecat spre ceruri un suflet mare de artist"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii