Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Lacul Lebedelor” vine la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa

ro

18 Dec, 2018 10:43 1771 Marime text

Casa de Cultură a Sindicatelor aduce la Constanţa, Baletul Clasic de la Saint Petersbourg cu reprezentaţia “Lacul Lebedelor” în data de 24 decembrie, începând cu ora 19:00.
 
Compania  de balet se află într-un turneu naţional şi ajunge la Constanţa pentru a îi încânta pe spectatorii amatori de astfel de acte artistice cu muzica lui Ceaikovski, coregrafia lui Marius Petipa şi Lev Ivanov, în scenografia lui Evgenii Gurenco. Libretul aparţine lui Vladimir Berghicev şi Vasile Gheltzer.
 
“Lacul Lebedelor” al Companiei “St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov” va avea 4 acte, iar preţul la acest spectacol variază de la 120 ron, la 150 ron.
 
Baletul Clasic din St. Petersburg A. Batalov este o companie dinamică, educată în spiritual tradiţiei ruseşti. Soliştii principali ai acesteia sunt printre alţii, Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Maria Poliudova, Vladimir Statnii şi Evgheni Ivanchenko.
 
Compania de Balet are 50 de artişti profesionişti absolvenţi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans din Rusia și Ucraina. Din repertoriul companiei “St.Petersburg Classical Ballet” care îmbină capodopere ale baletului clasic menţionăm "Lacul lebedelor", "Spărgătorul de nuci" și "Frumoasa din pădurea adormită" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle" de A.Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine.  
 
Sursă foto: Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii