Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:33 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Piaţeta Cazinoului Spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti

ro

30 Jul, 2019 00:00 810 Marime text
Miercuri, 31 iulie, de la ora 19.00, în Piaţeta Cazinoului din staţiunea Mamaia, turiştii şi constănţenii au prilejul de a se întâlni cu folclorul armenesc, în cadrul unui spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti organizat de Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanţa, şi Primăria Constanţa.
 
Ansamblul de cântece şi dansuri tradiţionale „Karin” a fost fondat în 2001. Fondatorul şi directorul creativ al grupului este Gagik Ginosyan, onorat cu titlul de Artist Cultural al Republicii Armenia.
 
Grupul a participat la diferite festivaluri, concursuri, proiecte TV şi a fost onorat cu diplome. În acelaşi timp, şi-a completat lista de concerte realizând mai întâi opere folclorice în Armenia, apoi în diaspora armenească. Periodic, a realizat concerte în aşezările armeneşti din Georgia şi în Arţakh.
 
Ansamblul de dansuri tradiţionale „Karin” este laureat cu premii la festivaluri republicane. Este laureat al Festivalului Republican „Paratun”, organizat de Uniunea în Arta Dansului din Armenia. „Karin” a fost onorat cu o diplomă a Festivalului Panarmean „Sunny Rain”, organizat de Filarmonica de Stat a Armeniei.
Ansamblul a efectuat turnee în SUA, Spania (Premiul I la Festivalul Internaţional de Dans de la Palma de Mallorca), Turcia şi Iran. În cadrul Festivalului Strada Armenească, în urmă cu doi ani, ansamblul „Karin” s-a aflat la Bucureşti, unde a susţinut spectacole.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii