Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Flori Pentru Martirii Marii Uniri”, eveniment la Galeria de Artă „Virgil Coman”, de 1 Decembrie

ro

27 Nov, 2018 10:21 1987 Marime text
În weekend, respectiv, sâmbătă, 1 decembrie, împreună cu sărbătorirea Unirii, va avea loc, începând  cu ora 13.00, la Galeria de Artă „ Virgil Coman”   manifestația „Flori Pentru Martirii Marii Uniri”.
Acest eveniment vrea să ofere o continuitate expoziției foto-documentare „Martirii Marii Uniri. Destinele unei Generații de Excepție”, al cărei vernisaj a avut loc pe 17 noiembrie.Expoziția și-a propus să prezinte contribuţia elitelor la înfăptuirea României Mari, ilustrând-o prin 18 personalităţi care au supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial. Aceste personalități au avut şi un destin tragic, fiind oameni închişi în închisorile din perioada comunistă.

Deoarece constănțenii țin să cinstească pe martirii poporului români, sunt invitați de 1 Decembrie să onoreze memoria lor cu flori și gânduri de recunoștință la Galeria de Artă „ Virgil Coman”.

Se mai dorește și aducerea în atenția publicului a drapelului românesc așa cum era el reprezentat acum 100 de ani și așa cum îl prezintă  și vexilologia în istorie, aceasta fiind știința care se ocupă cu studiul steagurilor.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii