Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:17 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul „Tanţa şi Costel”, trei zile de teatru la Medgidia

ro

24 Sep, 2014 13:22 1606 Marime text
Festivalul Naţional de teatru „Tanţa şi Costel“, organizat de Primăria Medgidia împreună cu Garnizoana şi Cercul Militar Medgidia, se va desfăşura în perioada 26 - 28 septembrie. Ajuns la cea de-a treia ediție, festivalul va oferi cetățenilor din Medgidia trei zile de teatru, dedicate culturii şi artei teatrale. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 26 septembrie, la Cercul Militar Medgidia.
 
Festivalul debutează vineri, de la ora 17.00, cu piesa „Comedia măgarilor” de Plaut, în interpretarea trupelor „Thetis” şi „Ușa” ale Cercului Militar Medgidia şi Casei de Cultură „Ioan N. Roman” Medgidia, în regia lui Ion Crișu. Începând cu ora 18:30, va avea loc piesa „Triptic” după A. P. Cehov, în interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Roman, în regia lui Radu Vătafu. De la ora 19.30, spectatorii sunt invitați la piesa „Aproape vs Proche” de John Cariani, interpretată de trupa „Victoria Art” din București, regia Victoria Dicu.
 
Sâmbătă, 27 septembrie, de la ora 17.00, se va juca piesa „Almost Maine” de John Cariani, interpretată de trupa Cercului Militar Iași, în regia lui Emil Gnatenco. De la ora 18:30, va urma piesa „Bani din cer” de Ray Cooney, în regia Marinelei Brânză, interpretată de Trupa Teatrului Popular din Mediaş. Începând cu ora 19:00, trupa „Reduta” în Brașov va juca „În căutarea sensului pierdut” de Ion Băieșu, în regia lui Andrei Râlea.
 
Duminică, 28 septembrie, în ultima seară a festivalului, de la ora 17:00, se va juca piesa „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, interpretată de trupa „Traian Grozăvescu” Lugoj, în regia Mariei Voronca. De la ora 18:30, va avea loc un spectacol coupe, „Îmbrobodiții”, după Teodor Mazilu și Valentin Silvestru, în interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Buzău, regia George Stoian.
Evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere a trupelor de teatru care au participat la cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”. Intrarea va fi liberă în toate cele trei seri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii