Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment caritabil pentru Camelia, în Club Crush

ro

20 Mar, 2013 18:33 2202 Marime text
Pe 28 martie va avea loc un concert caritabil în Club Crush al cărui scop va fi strângerea de fonduri pentru transplantul Cameliei.
 
Povestea Cameliei începe anul trecut, când a fost diagnosticată cu o cumplită boală. De atunci duce o luptă al cărei deznodământ nici măcar nu depinde de ea. Iată câteva frânturi din gândurile aşternute pe hârtie de Camelia:
„Până la începutul lunii mai 2012, viaţa mea era ca a oricărei tinere de această vârstă. Eşti tânără, eşti studentă, încă nu ai terminat facultatea şi simţi că toată lumea este a ta. Şi, dintr-o dată, în urma unor analize de rutină, te trezeşti la spital…
Acolo, într-unul din saloane, găseşti şase paturi, dintre care unul singur este gol…, dar care va deveni al tău. Le spui colegelor de salon: «Eu nu am nimic, nu stau mult, mâine plec, rămân doar peste noapte, pentru orice eventualitate». Ele zâmbesc compătimitor şi a doua zi auzi cuvintele cele mari şi grele: «Ne pare rău, Camelia, dar boala se confirmă: ai leucemie acută mieloblastică».
După ce primeşti diagnosticul, cum ai putea reacţiona? Normal că te sperie; eşti confuz; ce-am făcut ca să merit asta? Etc. Medicul îţi spune ce opţiuni ai… de fapt, este una singură, CHIMIOTERAPIA! Ajungi să nu mai ştii cine eşti şi ce se întâmplă cu tine. Îţi doreşti în momentul acela să înveţi medicina în câteva zile şi, primul pas, cel puţin în cazul meu care folosesc internetul în fiecare zi, e să-l răscoleşti în căutare de informaţii. Peste puţin timp îţi dai seama că nu poţi ajunge în câteva zile la nivelul de cunoştinţe al medicului specialist care a învăţat în facultate şase ani şi apoi a pus cunoştinţele în practică mulţi ani. Acum ştii că TREBUIE să faci chimioterapie.
Cu ce stare de spirit mergi mai departe? Ai de ales: ori cu una negativă (gândindu-te la cât de rea e chimioterapia şi la faptul că nu sunt şanse 100% să te faci bine) sau cu una pozitivă (gândindu-te că te vei face bine şi pentru aceasta trebuie să treci peste orice suferinţă). O stare de spirit pozitivă se poate instala mult mai uşor când găseşti nişte motive bune pentru care boala merită învinsă. Sunt convinsă că fiecare poate găsi nu unul, ci zeci de motive. Până şi personalul medical şi câţiva prieteni cu pregătire medicală mi-au spus că gândirea pozitivă contează foarte mult în procesul de vindecare. Pe de altă parte, citez «Psihologii şi medicii au demonstrat ştiinţific că depresia duce la scăderea semnificativă a imunităţii, a energiei şi a bunei funcţionări a organismului în general».
Totuşi tratamentul cu CITOSTATICE nu este deloc uşor. (…) După multele zile petrecute pe patul spitalului, între perfuzii şi hemograme, între puncţii şi biopsii din măduvă (…), trecând prin bune şi rele, m-am bucurat de fiecare moment al zilei, am râs şi am plâns împreună cu toţi cei care mi-au fost alături, am învăţat multe despre viaţă. Dar vreau să mă întorc acasă, în lumea pe care o cunosc şi unde mă simt cel mai bine. Vreau să îmi reiau facultatea… vreau… să fiu fericită, să uit de tot chinul acesta prin care trec! Ca toate acestea să poată deveni realitate am nevoie, URGENT, de ajutorul dumneavoastră. Tratamentul care mă poate salva costă foarte mult şi părinţii mei nu au aceşti bani. Pentru tot ajutorul, oricât de mic, pe care mi-l veţi acorda, vă mulţumesc din suflet şi vă doresc să nu fiţi niciodată bolnavi. Şi pentru un gând bun, vă mulţumesc!”.
Camelia este o fată tânără, frumoasă, care speră la o viaţă liniştită, la o familie. Noi, cu toţii am putea să-i oferim acest viitor. Viaţa ei depinde de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Mai are doar foarte puţin timp la dispoziţie pentru a strânge suma estimată la 150.000 de euro, necesară transplantului de măduvă în Italia, singura ei şansă la viaţă.
Puteţi face donaţii la Raiffeisen Bank
Contul pentru lei – RO98RZBR0000060012840362,
Contul pentru euro – RO53RZBR0000060014972844
 
Citeşte AICI - http://evenimente-constanta.ro/viata-pentru-camelia-eveniment-caritabil-in-club-crush/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii