Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Busuiocul are capacitatea de a calma sistemul nervos

ro

13 Jul, 2015 11:42 1612 Marime text
Originar din India, busuiocul este o plantă foarte parfumată folosită drept condiment. Reprezintă o sursă importantă de vitaminele A şi C, calciu, fosfor, antioxidanţi şi substanţe tonice. Are proprietǎţi digestive, laxative, tonice şi febrifuge. Busuiocul contribuie la o mai bunǎ dezvoltare a ţesutului osos, calmează durerile în gât, reduce nervozitatea şi elibereazǎ cǎile respiratorii, deoarece este bogat în camfor.
 
Busuiocul, de asemenea, are capacitatea de a calma sistemul nervos şi de a combate insomniile. Tot el îmbunǎtǎţeşte starea de spirit şi are un efect uşor euforic. Busuiocul regleazǎ tensiunea arterialǎ, întǎreşte sistemul imunitar şi reduce nivelul de glucozǎ din sânge. Ceaiul de busuioc combate anxietatea, durerile de cap şi insomniile de origine nervoasă, îmbunătăţeşte memoria şi calmează tusea. În plus, ajută la calmarea astmului bronşic, a tusei convulsive şi a inflamaţiilor intestinale.
 
Acest ceai este indicat şi în cazuri de crampe abdominale, laringită, faringită, gripă şi stări de vomă. Busuiocul stimulează pofta de mâncare, accelerează digestia, diminuează crampele şi tratează afecţiunile stomacului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii