Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:56 15 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe final de mandat Consilierul Tudorel Chesoi îşi sporeşte averea (document)

ro

11 Feb, 2016 00:00 2219 Marime text
 

Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici aveau obligaţia ca, până la data de 15 iunie 2015, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului 2014. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
După o pauză îndelungată, în legislatura 2012-2016, PNŢCD a reuşit să aibă un reprezentant în Consiliul Local Municipal Constanţa, în persoana lui Tudorel Chesoi.
 
Potrivit declaraţiilor de avere postate pe site-ul Primăriei Constanţa pentru anii 2014 şi 2015, per ansamblu, averea consilierului Chesoi nu a cunoscut modificări majore. Acesta are un teren intravilan în Constanţa, de 705 mp, cumpărat în anul 2005, o casă de locuit dobândită în anul 2014, dar care, conform documentelor analizate, s-ar fi redus ca suprafaţă - de la 416 mp a ajuns la 340 mp -, şi o Dacia Logan, cumpărată cu credit bancar, al cărei an de fabricaţie este incert. Astfel, în declaraţia de avere din 2014, apare cu anul de fabricaţie 2006, iar un an mai târziu, autoturismul „a întinerit“ cu trei ani.
 
Când vine vorba de economii, consilierul PNŢCD preferă moneda naţională. Dacă în 2014 declara că deţine un depozit bancar şi un cont curent în care avea 23.842 de lei, în anul următor menţiona două depozite bancare şi un cont curent, economiile sale ajungând la 117.001,60 de lei. Totul în contextul în care, la capitolul „Plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate“, Tudorel Chesoi avea trecute în „palmares“ trei împrumuturi acordate în nume personal către două firme, dar şi părţi sociale la aceleaşi societăţi comerciale - SC Trompy Company SRL şi SC Andalex SRL, iar în declaraţia de avere din iunie 2015, la acest capitol era „loc viran“.
 
În ceea ce priveşte veniturile familiei Chesoi, se remarcă o creştere substanţială. Dacă în anul fiscal 2013, acestea însumau 156.663 de lei, în anul fiscal următor, veniturile au ajuns la 319.658 de lei. 

Interese extinse, consecvenţă în politică

În declaraţia de interese semnată de consilierul PNŢCD Tudorel Chesoi pe 11 iunie 2014,  acesta confirma faptul că este asociat în CS Trompy Company SRL şi administrator al aceleiaşi firme. În plan politic, la acea vreme, consilierul municipal deţinea funcţiile de vicepreşedinte în Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD şi de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.
 
Un an mai târziu, la avuţia consilierului Chesoi s-au mai adăugat acţiunile de la o altă societate comercială - Andalex SRL -, firmă la care apare şi ca manager general. În plan politic, funcţiile deţinute de Tudorel Chesoi au rămas neschimbate, numai că este greu de precizat în cadrul cărei aripi a PNŢCD le şi exercită, având în vedere procesele fără număr care se duc în instanţă pentru câştigarea supremaţiei de către un lider ţărănist sau altul.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale lui Tudorel Chesoi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii