Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Indemnizaţia de ales local la Medgidia i-a rotunjit venitul Avuţia consilierului local Vasile Cojocaru - un simplu apartament (documente)

ro

07 Mar, 2016 00:00 3705 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.
 
Consilierul local Vasile Cojocaru a intrat în CL Medgidia în anul 2012, din partea PP-DD. Potrivit declaraţiei de avere depuse la început de mandat, în iulie 2012, Vasile Cojocaru deţine, din 1991, un apartament de 54 de metri pătraţi, în Medgidia, cumpărat împreună cu soţia. El nu deţine terenuri sau bunuri mobile, nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro.
 
Şi rubrica „Active financiare“ era goală în 2012, la fel ca şi cea a datoriilor. În ceea ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Vasile Cojocaru obţinuse un venit din pensie de 17.976 de lei, la care se adaugă şi pensia soţiei, de 7.692 de lei.
 
În declaraţia de interese, acesta menţiona doar calitatea de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PPDD Medgidia.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în aprilie 2015, Vasile Cojocaru declară acelaşi apartament în Medgidia, cu menţiunea că acesta are trei camere. Singura noutate este adăugarea indemnizaţiei de consilier local, care, în anul fiscal anterior depunerii documentului, a fost de 8.832 de lei. Aproape cât venitul soţiei, care a avut o pensie de 8.712 lei. În ceea ce priveşte pensia consilierului local, aceasta a fost de 19.688 de lei.
 
În cea mai recentă declaraţie de interese, Vasile Cojocaru a trecut aceeaşi calitate - preşedinte al PP-DD Medgidia. Foarte interesant însă, dintre consilierii locali pe care i-am prezentat până acum, Vasile Cojocaru este primul care are şi un raport de activitate încărcat pe site-ul Primăriei. Potrivit documentului redactat olograf în luna februarie a acestui an, Vasile Cojocaru a fost prezent la toate şedinţele de Consiliu Local, mai puţin la cea din septembrie, când a absentat din motive medicale. Acesta menţionează că, în anul 2015, a organizat şi a participat la diferite întâlniri cu locuitorii oraşului, cărora le-a ascultat problemele, ducându-le mai departe la cunoştinţa colegilor din Consiliul Local.
 
De asemenea, el este membru în consiliile de administraţie ale Şcolilor „Mircea Dragomirescu“, „Ion Prodan“ din Medgidia, dar şi în CA-ul grădiniţei din Valea Dacilor.
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local, precum şi raportul său de activitate pe anul 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii