Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere are șefa serviciului economic din ARSVOM, trimisă în judecată de DNA! (DOCUMENTE)

ro

05 Dec, 2022 00:00 1475 Marime text
  • Potrivit declarației de avere completate pe 31.01.2022, Anghel a notat că deține un ½ dintr-un apartament de 56 mp dobândit în 1985 împreună cu o altă rudă și un autoturism achiziționat în 2012
  • La capitolul venituri, șefa serviciului economic de la Agenția Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a încasat în anul fiscal precedent salarii de 55.609 lei de la instituție și alți 23.454 lei de la societatea Andromeda Serv SRL, unde a activat în calitate de contabil șef
  • În ceea ce privește interesele, Carmen-Nina Anghel nu a făcut nicio mențiune în declarația de interese completată la 31.01.2022
  • În 2019, Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Anghel Carmen-Nina, la data faptei și în prezent șef serviciu economic în cadrul ARSVOM, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații
  • Dosarul penal nr. 194/118/2022 a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța
  • Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au amânat pentru data de 5 decembrie 2022 pronunțarea în acest dosar
 

 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Carmen-Nina Anghel, șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

Potrivit declarației de avere completate pe 31.01.2022, Anghel a notat că deține un ½ dintr-un apartament de 56 mp dobândit în 1985 împreună cu o altă rudă și un autoturism achiziționat în 2012.

La capitolul venituri, șefa serviciului economic de la Agenția Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a încasat în anul fiscal precedent salarii de 55.609 lei de la instituție și alți 23.454 lei de la societatea Andromeda Serv SRL, unde a activat în calitate de contabil șef.

În ceea ce privește interesele, Carmen-Nina Anghel nu a făcut nicio mențiune în declarația de interese completată la 31.01.2022.  

În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și interese ale șefului serviciului economic al ARSVOM.
 
Carmen-Nina Anghel află astăzi dacă va fi condamnată

 
Prin comunicatul nr. 634/VIII/3 din 30 iunie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Anghel Carmen-Nina, la data faptei și în prezent șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

„În cursul lunii ianuarie 2019, inculpata Anghel Carmen-Nina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pus la dispoziție unei persoane, fără drept, subiectele întocmite pentru concursul organizat de ARSVOM în vederea ocupării unui post de contabil, precum și rezolvarea acestora.

Aceste demersuri ar fi avut ca urmare obținerea, de către persoana favorizată, a unei note finale care i-a permis să obțină postul respectiv”.

Dosarul penal nr. 194/118/2022 a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au amânat pentru data de 5 decembrie 2022 pronunțarea în cazul Anghel.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Concurs angajare DNA Constanța a trimis-o în judecată pe Carmen-Nina Anghel, șef serviciu economic în cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare într-un dosar DNA

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii