Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere are contraamiralul de flotilă Daniil Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale! (DOCUMENTE)

ro

09 Jan, 2023 00:00 2991 Marime text
 
 
  • În semn de apreciere pentru rezultatele foarte bune obţinute şi profesionalismul său, contraamiralului de flotilă Daniil Trică i-au fost conferite următoarele distincții militare: Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României”, clasa a II-a (2005), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate (2006), Emblema de Onoare a Statului Major General (2007), Emblema de Onoare a Forțelor Navale (2008), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 ani de activitate (2011), Emblema de Onoare a Logisticii Armatei României (2011), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 ani de activitate (2016), Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene (2017) și Emblema de Onoare a Armatei României (2019).
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Nicolae-Daniil Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale.
 
Potrivit declarației de avere completată la data de 25 mai 2022, Nicolae-Daniil Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale, deține, împreună cu soția sa (Gabriela Trică), din 2012, un teren intravilan în Techirghiol, în suprafață de 560 mp. Din 2022, cei doi mai dețin un alt teren intravilan, tot în Techirghiol, în suprafață de 561 mp.
 
Cele două terenuri au fost dobândite prin contracte de vânzare cumpărare.
  
În continuare, tot potrivit declarației de avere completată la data de 25 mai 2022, familia Trică mai are în posesie două apartamente, unul în Constanța, dobândit în 2001, în suprafață de 48 mp, iar celălalt aflat în București, Sectorul 6,
dobândit în 2016, în suprafață de 54 mp.
 
Tot în declarația de avere mai este consemnat un auto marca Renault, fabricat în 2010.
 
Activele financiare (cont curent/depozit bancar sau echivalente) sunt în sumă totală de aprox 345 mii lei.
 
Nicolae-Daniil Trică a acordat un împrumut în nume personal lui Vlad Stancu în valoare de 77.000 de lei. Potrivit declarației de avere completate în 2021, Nicolae-Daniil Trică i-a acordat un împrumut și lui Costin Bălașa în valoare de 35.000 de euro. 
 
Nicolae-Daniil Trică a încasat de Statul Major al Fortelor Navale un salariu de 135.145 de lei.
 
Asta în timp ce soția sa, salariată în cadrul Delta Machine SRL, București, a primit un salariu de 42.000 de lei.
 
Conform propriilor declarații, Trică Nicolae-Daniil, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale, nu are interese.  
 
Despre Delta Machine SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 8 ianuarie 2023, SC Delta Machine SRL are sediul în Bucureşti, Sectorul 1, se ocupă de intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane, iar pentru anul 2021, cu 13 salariați, a raportat un profit net de 874.527 de lei.
 
Platforma Confidas.ro mai informează că Delta Machine SRL este controlată de Preda Daniel Palade și de Adrian Palade, fiecare deținând câte 45 %. În continuare, al treilea asociat (care este administratorul firmei) este Florentin Palade, care deține 10%.
 
De menționat că, tot potrivit Confidas.ro, Adrian Palade apare și în Delta Machine International SRL, asociat unic și administrator.
 
Confidas.ro mai infomează că Delta Machine SRL a încheiat 64 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 7.159.577,46 lei, iar printre autoritățile contractante se află: Baza de Reparații Nave Brăila, Direcția Asigurare Logistică Integrată, Institutul pentru Tehnologii Avansate, Ministerul Aparării Naționale, Șantierul Naval Mangalia SA, CFR Călători, Societatea Națională Nuclearelectrica SA, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Universitatea Craiova dar și Uzina Automecanică Moreni S.A.
 
Despre Nicolae-Daniil Trică
 
Potrivit navy.ro, contraamiralul de flotilă Daniil Trică este din Gorj a absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, în anul 1987, după care a urmat cursurile Facultăţii de electronică și informatică din Academia Tehnică Militară, specialitatea „Inginer de radiolocație navală și hidrolocație”, în perioada 1988-1993.
 
Şi-a început cariera îndeplinind funcţia de comandant Unitate de luptă observare, transmisiuni și electronică la Dragorul Maritim 29 din Divizionul 176 Dragoare Maritime. Începând cu anul 1998, a lucrat ca ofițer de stat major (șef Comunicații) în Divizionul 79 Fregate din Brigada 56 Nave Antisubmarin.
 
În luna februarie 2001, a fost promovat la Statul Major al Forţelor Navale unde, până în 2013, a fost încadrat pe diferite funcţii de execuţie și de conducere (ofiţer de stat major, şef de birou și șef de secție) în cadrul Serviciului Logistic, cu atribuții și responsabilități în domeniul cercetării-dezvoltării și în cel al mentenanței navelor și tehnicii din înzestrarea Forțelor Navale.
 
În perioada 2013-2017, a îndeplinit funcția de șef al Serviciului Logistic din Statul Major al Forţelor Navale și, de la 1 februarie 2018, a fost numit șeful Oficiului pentru Resurse al acestei categorii de forțe. La data de 1 octombrie 2020, a fost împuternicit și, ulterior, la data de 01 martie 2021, a fost numit pe funcția de locțiitor pentru resurse al șefului Statului Major al Forţelor Navale.
 
De-a lungul carierei şi-a perfecţionat pregătirea profesională prin participarea la numeroase cursuri, precum Cursul postuniversitar de conducere „Probleme actuale ale securității naționale”, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2019), Cursul postuniversitar de perfecționare „Managementul resurselor de apărare pentru personalul de conducere”, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2011), Cursul de perfecționare a ofițerilor de conducere logistică, la Army Logistics College, USA (2006), Cursul de „Managementul achizițiilor în domeniul apărării”, la Academia Tehnică Militară (2009), Cursul NATO pentru ofițeri de logistică, Aachen, Germania (2004), Cursul de orientare NATO, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2004) și Cursul postuniversitar de „Război electonic în operațiile Marinei Militare”, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” (1999).
 
La data de 26 noiembrie 2021, a fost avansat la gradul de contraamiral de flotilă (cu o stea), prin decret prezidenţial.
 
În semn de apreciere pentru rezultatele foarte bune obţinute şi profesionalismul său, i-au fost conferite următoarele distincții militare: Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României”, clasa a II-a (2005), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 ani de activitate (2006), Emblema de Onoare a Statului Major General (2007), Emblema de Onoare a Forțelor Navale (2008), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 ani de activitate (2011), Emblema de Onoare a Logisticii Armatei României (2011), Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 25 ani de activitate (2016), Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene (2017) și Emblema de Onoare a Armatei României (2019).
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Nicolae-Daniil Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Director medical la stat, femeie de afaceri în privat. Averea și interesele directorului medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța (DOCUMENTE)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii