Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:04 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averile noilor aleşi judeţeni Cu ce „bagaj“ a intrat în biroul de şef al CJC preşedintele Marius Horia Ţuţuianu (document)

ro

16 Jul, 2016 00:00 2960 Marime text


Pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au început, de curând, să fie publicate declaraţiile de avere şi de interese ale noilor consilieri judeţeni, aceia care vor lua, în mandatul 2016 - 2020, cele mai importante decizii pentru întreg judeţul Constanţa. Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese.

Cotidianul ZIUA de Constanţa va publica, pe măsură ce sunt postate pe site-ul CJC, declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor consilierilor judeţeni, iar acestea vor putea fi consultate şi în secţiunea „Documente“ a site-ului ziuaconstanta.ro.
 
În ediţia de astăzi, vă prezentăm averea şi interesele noului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. Fost consilier local în mandatul trecut din partea PSD, Ţuţuianu a fost susţinut de PSD pentru a accede în 2016 în funcţia de preşedinte al CJC, o mişcare neaşteptată pentru unii, după ce prima opţiune a partidului părea a fi Cristinel Dragomir, fostul „preşedinte interimar“.
 
Propulsat pentru prima oară într-o funcţie de conducere de acest fel, Ţuţuianu şi-a depus prima declaraţie de avere din această nouă postură pe 14 iulie. Astfel, din acest document aflăm că social-democratul Marius Horia Ţuţuianu şi-a achiziţionat, încă din anul 2006, două terenuri intravilane în Palazu Mare, unul de 700 de metri pătraţi şi altul de 500 de metri pătraţi. La capitolul „clădiri“, familia Ţuţuianu împarte imobilele în mod egal: un apartament (73 mp) îl deţine soţia, din 2006, unul este al său (43 mp), din 2008, iar casa de 220 de metri pătraţi, ridicată în 2012, este „împărţită“ în mod egal de cei doi.
 
Noul şef al CJC nu deţine niciun autovehicul, nici bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro şi nu are nici datorii. Ţuţuianu a preferat, în schimb, să investească în acţiuni: 65.000 de lei este valoarea celor 197 de acţiuni la SIF Transilvania şi 400 de lei, a celor 3.000 de acţiuni de la Euxin SA Constanţa.

În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Ţuţuianu a încasat 110.000 de lei de la SC Euxin SA Constanţa, printr-un contract de mandat, la care se adaugă indemnizaţia de consilier judeţean, de 8.670 de lei, şi cea de preşedinte al CA-ului SC Neptun Olimp SA, de 20.640 de lei. La aceste sume se adaugă dividendele de la SIF Transilvania şi de la Euxin SA, totalizând 2.920 de lei.
 
Soţia, Adina Ţuţuianu, a adus şi ea bani în casă: 14.400 de lei ca angajată a firmei Lantana SRL. 1.008 lei reprezintă alocaţiile gemenilor cuplului Ţuţuianu, acordate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială, în cuantum anual de 6.000 de lei.
 
Declaraţia de interese postată pe site-ul CJC arată că noul şef al Consiliului Judeţean deţine acţiuni la SIF Transilvania şi la SC Euxin SA Constanţa, menţionate şi în declaraţia de avere. Până să devină şef al CJ Constanţa, Ţuţuianu a fost şi preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Neptun Olimp SA, director general al SC Euxin SA Constanţa, dar şi membru supleant în CA-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa şi al ADI ITI Delta Dunării. În prezent, mai declară doar calitatea de membru al Comitetului Judeţean Executiv al PSD Constanţa.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean PSD Marius Horia Ţuţuianu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii