Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere are șeful ARSVOM (DOCUMENTE)

ro

03 Dec, 2022 00:00 3108 Marime text
  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lt.col. dr.ing. Ionuț Voicu, directorul general al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), ofițer de carieră, fost șef al Centrului Operațional Județean al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, al județului Constanța.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și interese ale lt.col.dr.ing. Ionuț Voicu.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lt.col. dr.ing. Ionuț Voicu, directorul general al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), ofițer de carieră, fost șef al Centrului Operațional Județean al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, al județului Constanța.
 
Despre lt.col.dr.ing. Ionuț Voicu
 
Lt.col.dr.ing. Ionuț Voicu a devenit șeful ARSVOM în vara anului 2021, în urma detașării dispuse de către ministrul Transporturilor din acea perioadă, Cătălin Drulă.
 
Ofițer de carieră, Ionuț Voicu a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza și a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța, fiind inclusiv comandant al Detașamentului de pompieri Constanța Port.
 
Acesta desfașoară activități didactice și este șef de lucrări la disciplina Managementul Situațiilor de Urgență, din cadrul Universității Maritime Constanța.
 
Averea și interesele
 
În declarațiile de interese completate în anul 2022, lt.col.dr.ing. Ionuț Voicu a menționat că este membru al Asociației Generale a Inginerilor din România, mențiunea regăsindu-se și în declarația din 2021, unde a precizat că este membru începând cu anul 2009.
 
În ce privește averea, în declarațiile completate în anul 2022, șeful ARSVOM a menționat că deține împreună cu soția un teren intravilan de 500,37 mp, cumpărat în 2015, soții Voicu fiind, de asemenea, proprietarii unui apartament de 63,04 mp, cumpărat în 2009.
 
La capitolul bunuri mobile, a fost menționat un autoturism Citroen fabricat în 2019, care a fost cumpărat.
 
În continuare, la capitolul venituri salariale, militarul a declarat drepturi salariale de la ISU Dobrogea în valoare de circa 52.800 de lei, drepturi salariale de la ARSVOM în sumă aproximativă de 31.200 de lei și drepturi salariale de la Universitatea Maritimă Constanța de circa 37.200 de lei.
 
Soția sa a realizat venituri de circa 117.600 de lei reprezentând drepturile salariale încasate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, dar și aproximativ 1.200 de lei de la SC Luk Boreal SRL (nr., Luk Boreal Medical SRL), sumelor adăugându-li-se circa 78.000 de lei din consultațiile medicale PFI Cristina Voicu Medicină Internă.
 
De asemenea, au fost menționate și alocațiile copiilor.
 
În declarația de avere din 2021, Ionuț Voicu a menționat, de asemenea, terenul și apartamentul pe care le deține cu soția, autoturismul declarat atunci fiind un Opel fabricat în 2008.
 
La capitolul venituri, a menționat venitul de la ISU Dobrogea, despre care a precizat că este confidențial, salariul de 37.200 de lei de la UMC, iar la soția sa a fost menționat salariul de la SCJU Constanța, precum și cel încasat de la Luk Boreal (nr., Luk Boreal Medical), 12.000 de lei, sumei adăugându-i-se 78.000 de lei realizate în cadrul PFI Cristina Voicu Medicină Internă.
 
În plus, au fost menționate și alocațiile copiilor.
 
Despre Luk Boreal Medical
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 1 decembrie 2022, arată că societatea Luk Boreal Medical a fost înființată în anul 2013 și are sediul social în Constanța, pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 27, obiectul de activitate fiind reprezentat de activități de asistență medicală specializată.
 
Asociat unic și administrator este Luminița Todirică, al cărei nume figurează și în Luk Boreal Travel și Medcor Pro (unde este administrator), ambele din Constanța.
 
Pentru a reveni la Luk Boreal Medical, societatea a declarat în 2021 nouă angajați, profit peste 505.000 de lei și cifra de afaceri peste 954.000 de lei.
 
Conform sursei citate, compania Luk Boreal Medical SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 195.065,60 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu societatea se numără Apollo Ecoterm, Casa Județeană de Pensii Tulcea, Comuna Fântânele, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Municipiul Tulcea, Curtea de Apel Constanța, dar și Penitenciarul Poarta Albă și alte instituții.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și interese ale lt.col.dr.ing. Ionuț Voicu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Declarație de avere. Maiorul Ionuț Voicu, noul șef al ARSVOM Constanța (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii