Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele preşedintei Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PNL Medgidia, consilierul local Lucreţia Răileanu (documente)

ro

19 Mar, 2016 00:00 3105 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

În ediţia de astăzi, cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă averea şi interesele consilierului local municipal de la Medgidia Lucreţia Răileanu.
 
Alesul local are „vechime“ în Consiliul Local doar din anul 2014. Este însă şi unul dintre puţinii aleşi care au depus şi un raport de activitate pe anul precedent. Atunci când a preluat mandatul, în 2014, Lucreţia Răileanu menţiona că deţine trei terenuri intravilane la Medgidia: unul cumpărat în 1992, de 81,6 mp, iar celelalte două în satul Valea Dacilor, de 11 mp şi 1.673 mp, cumpărate în 2009, respectiv 2011. La acestea se adaugă un teren agricol de 10.000 mp, la Valea Dacilor, cumpărat în 2013.
 
Consilierul local mai deţine, din 1992, o casă de locuit cu spaţiu comercial, în suprafaţă de 72,33 de metri pătraţi, construită în 1992. În 2009, a cumpărat un alt spaţiu comercial la Valea Dacilor, de 33 de metri pătraţi, iar în 2011, a achiziţionat o casă în Valea Dacilor, în suprafaţă de 174 mp.
 
Lucreţia Răileanu a trecut în declaraţia de avere nu mai puţin de patru bunuri mobile: un autoturism marca Audi A4, fabricat în 2007, unul Volkswagen, din 2002, un automobil mixt Peugeot, din 2006, şi o autoutilitară Peugeot, din 2007, ultimele trei fiind proprietatea Darius&Alina SRL, acolo unde alesul local este şi contabil.
 
Lucreţia Răileanu nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubrica „Active financiare“ era goală în 2014, la fel ca şi cea a datoriilor.
 
În ceea ce priveşte veniturile, în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, aceasta menţionează că a obţinut, în calitate de contabil la SC Darius & Alina Impex SRL, 4.510 (monedă neprecizată, probabil lei), 12.120 de lei ca director al aceleiaşi firme, în timp ce soţul, gestionar în firmă, a încasat 5.900 de lei, iar fiul, director la Darius & Alina Invest, a obţinut 3.200 de lei. La acestea se adaugă 5.500 de lei, sumă încasată din arendarea unui teren agricol.
 
În declaraţia de interese, aceasta menţiona calitatea de trezorier al Partidului Democrat Liberal, filiala Medgidia.
 
În cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în aprilie 2015, alesul local menţionează aceleaşi bunuri imobile, însă a renunţat la autoturismul mixt Peugeot, fără a preciza ce s-a întâmplat cu el. În ceea ce priveşte veniturile, aceasta a încasat de la Darius & Alina Impex SRL 1.981 de lei în calitate de contabil, soţul său, 7.116 lei, ca director, în timp ce fiul, director la Darius & Alina Invest SRL, a încasat 6.510 lei.
 
Veniturilor din salarii li se adaugă încasări din cedarea folosinţei bunurilor, câte 2.845 de lei pentru ambii soţi, arenda de 5.000 de lei şi indemnizaţia de consilier local, de 4.662 de lei.
În declaraţia de interese, Lucreţia Răileanu menţionează calitatea de preşedinte al Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PNL Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii