Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea și interesele lui Suryan Omar Dede, membru în conducerea Portului Constanța (DOCUMENTE)

ro

11 Aug, 2022 00:00 3293 Marime text
  • Suryan Omar Dede este membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA începând cu data de 11 februarie 2022.
  • Acesta este fiul lui Dede Perodin – consilier local în CL Constanța din partea PSD, și, totodată, ofițer mecanic și fotograf amator.
  • În prezent, Suryan Omar Dede este membru CA și administrator provizioriu al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, cu o indemnizație fixă lunară brută de 10.636 de lei brut, în urma deciziei AGA din aprilie 2022.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale administratorului provizoriu al Portului Constanța, precum și CV-ul său.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Suryan Omar Dede, membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA începând cu data de 11 februarie 2022, fiu al lui Dede Perodin – consilier local în CL Constanța din partea PSD – și, totodată, ofițer mecanic și fotograf amator.
 
Mandatul lui Suryan Omar Dede în CA al Administrației Porturilor Maritime este valabil până pe data de 10 decembrie 2022.
 
Cine este Suryan Omar Dede
 
În CV-ul afișat pe site-ul instituției la conducerea căreia contribuie, disponibil în Secțiunea Documente, Suryan Omar Dede a precizat că este inginer electromecanic pe nave chimice și petroliere, punctând, totodată, că este „perseverent, muncitor, punctual, sociabil, în relații bune cu colegii de muncă și ambițios“.
 
Experiența sa profesională începe în 2016, fiind cadet mecanic, până în iulie 2018, iar din martie 2020 a obținut gradul de ofițer mecanic, pe care îl deține și în prezent.
 
În perioada octombrie 2014 – iulie 2018, a urmat cursurile Facultății de Inginerie Marină din cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, specializarea Electromecanică Navală, aprofundând cursurile cu un master în specializarea Sisteme Electromecanice Navale, în cadrul aceleiași facultăți, precum și cu o participare la sesiunea de comunicări Masternav 2020 organizată de Academia Navală în 2020.
 
În ce privește competențele, Suryan Omar Dede a menționat în CV că deține competențe în leadership – „responsabilitate de o echipă de 3-4 persoane“, că are „bune competențe de comunicare, dobândite prin experiența proprie în cadrul funcției de ofițer mecanic“, dar beneficiază și de o „bună cunoaștere a tehnicilor de operare și mentenanță a echipamentelor navale“.
 
Suryan Omar Dede a menționat nivelul avansat la limbile Engleză și Turcă, „o bună stăpânire a suitei de programe de birou (procesor de text, calcul tabelar, software pentru prezentări)“, precum și „bune cunoștințe de editare foto, dobândite ca fotograf amator“.
 
Nu în ultimul rând, fiul lui Perodin Dede a mai menționat în CV permisul auto și cursurile urmate pentru a putea naviga drept cadet și, respectiv, ofițer mecanic.
 
Indemnizația lunară brută și interesele
 
În prezent, Suryan Omar Dede este membru CA și administrator provizioriu al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, cu o indemnizație fixă lunară brută de 10.636 de lei brut, în urma deciziei AGA din aprilie 2022, „numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de doua ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate al C.N. Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa“.
 
În declarația de interese completată în februarie 2022, în termen de 30 de zile de la numirea în funcție, Suryan Omar Dede a precizat că nu are niciunul, mențiunea fiind valabilă și pentru declarația completată în iunie 2022.
 
Averea
 
În ce privește declarația de avere, în documentul completat în februarie 2022, Suryan Omar Dede a menționat că deține o casă de 157 de metri pătrați, în Constanța, cumpărată în 2020.
 
Activele financiare se ridicau la peste 140.000 de lei (cont și fonduri de investiții deschise în 2020 și, respectiv, 2019), 25.300 USD (cont deschis în 2020) și 20.000 de euro (fond de investiții deschis în 2022).
 
Suryan Omar Dede a realizat un venit anual de 13.836 USD, în calitate de personal navigant al Histria Shipmanagement Constanța, firmă fondată în 1994 și controlată de compania cipriotă AGI Argonaut Global Investments Limited, cu 80%, și Dumitrița Bosînceanu, cu 20% și având o cifră de afaceri rapoertată în 2021 de peste 8,69 milioane de lei.
 
Pentru a continua cu declarațiile de avere ale lui Suryan Omar Dede, modificările apărute în documentul completat în iunie 2022 vizează contul în lei deschis în 2020, care a ajuns la 13.000, față de 3.900 de lei declarați anterior.
 
Veniturile menționate au rămas aceleași.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale administratorului provizoriu al Portului Constanța, precum și CV-ul său.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Mandatul șefului Portului Constanța expiră oficial de Ziua Marinei. Componența CA-ului și cifrele Administrației Porturilor Maritime pe ultimii ani
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii