Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţuri 25-26 mai 2013

ro

26 May, 2013 11:37 1712 Marime text
Soţia, fiul, nora şi nepoata anunţă cu durere trecerea în nefiinţă a mult iubitului soţ, tată şi bunic Teodor Peteanu. Corpul neînsufleţit este depus la Casa Albastră. Înhumarea va avea loc astăzi, la ora 12.00, la Cimitirul Central Constanţa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Colectivul Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa anunţă cu regret stingerea din viaţă a distinsului arheolog, neobosit cercetător şi nepreţuit coleg, Alexandru Suceveanu. Personalitate ştiinţifică remarcabilă în domeniul arheologiei şi istoriei romanităţii pontice, Alexandru Suceveanu şi-a legat numele şi activitatea de pământul Dobrogei. A iubit Histria, căreia i-a consacrat cea mai mare parte a vieţii şi operei sale; s-a implicat deopotrivă în cercetarea şi conservarea monumentelor, în publicarea monografiilor ştiinţifice şi în consacrarea Histriei ca sit arheologic de importanţă europeană. Lasă în urma sa o operă ştiinţifică vastă: monografii, studii, articole, consideraţii istorice. Prin dispariţia lui Alexandru Suceveanu lumea arheologică românească îndură o grea şi ireparabilă pierdere. Colectivul MINAC pierde un coleg şi un prieten, pe care l-a simţit mereu aproape cu sfatul, cu ştiinţa, cu sufletul. Veşnică amintire!

Întregul personal al Institutului Naţional pentru Geologie şi Geoecologie Marină anunţă cu mare regret şi durere dispariţia prematură din viaţă a unuia dintre cei mai îndrăgiţi colegi, dr. Szobotka Ştefan (18 octombrie 1949 - 24 mai 2013), geolog-cercetător ştiinţific de un înalt profesionalism şi de o ireproşabilă ţinută morală, omul înţelept şi prietenul luminos în toate împrejurările, suflet de aur neobosit. Odihneşte-te în pace, dragul nostru Soby.

Colectivul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din cadrul Universităţii Spiru Haret este alături de familia Zaharia la greaua încercare a trecerii în nefiinţă a celui care a fost soţ, tată, coleg şi prieten. Va rămâne în memoria noastră ca un om deosebit şi un suflet nobil. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii