Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Rod Stewart, inconfundabil datorită vocii sale răgușite... (video)

ro

10 Jan, 2016 00:00 4020 Marime text
Cântăreţul Rod Stewart s-a născut la 10 ianuarie 1945, la Londra, părinții săi fiind scoțieni. Inconfundabil datorită vocii sale răgușite, artistul este recunoscut drept cel mai faimos cântăreț, compozitor și unul dintre cele mai mari staruri rock ale anilor '70.
 
Rod Stewart, la vârsta de 11 ani, a început să cânte la chitară, împreună cu câțiva colegi de școală punând bazele grupului Kool Kats. După încheierea școlii, a încercat să intre la câteva cluburi de fotbal. A avut diverse slujbe, care mai de care mai ciudate, printre acestea numărându-se cele de gropar şi constructor de garduri.
 
Cariera sa muzicală a început când l-a întâlnit pe cântărețul de folk Wizz Jones. De-a lungul anilor, a făcut parte din mai multe grupuri muzicale, dintre care amintim Jeff Beck Group.  „Maggie May” a fost prima piesă cu care Rod Stewart a început să fie difuzat la radiouri. În paralel cu cariera solo, era și membru al grupului Faces. 
 
În 1975, piesa „Sailing” a lui Rod Stewart devenea nr. 1 în Marea Britanie, după ce a fost folosită drept coloana sonoră a seriei de documentare „Sailor”, realizate de BBC. Este o melodie de dragoste compusă de Gavin Sutherland şi înregistrată, iniţial, de Sutherland Brothers. Această melodie este cel mai vândut single al lui Rod Stewart. Artistul a fost invitat să cânte piesa pe stadionul Wembley din Londra, în cadrul unui concert dat în memoria prinţesei Diana.
 
În anul 1995, Rod Stewart a concertat în România, alături de Joe Cocker și Eros Ramazzotti, în cadrul festivalului Rockmania. Dintre toate albumele, Stewart a avut 62 de hituri, 31 dintre ele au ajuns în top 10, dintre care şase au fost pe primul loc în Marea Britanie. A avut 16 single-uri în top zece SUA, iar patru dintre acestea au ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100.
 
Sursa foto: telegraph.co.uk  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii