Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:52 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? O mare artistă a României ar fi împlinit astăzi 71 de ani

ro

24 Oct, 2017 00:00 1912 Marime text
Anda Călugăreanu pe numele adevărat Anca Miranda Călugăreanu s-a născut la data de 24 octombrie 1946, în București. Potrivit wikipedia.ro, a fost o actriță și interpretă de muzică ușoară și folk.
Prima apariție importantă a fost cu formația Sincron, la Sala Palatului din București, în anul 1965. A colaborat ani de-a rândul la Cenaclul Flacăra.

O perioadă destul de îndelungată a format, împreună cu actorii Dan Tufaru, cu care a și fost căsătorită, și Florian Pittiș, un trio muzical-cupletistic, care, în regia lui Alexandru Bocăneț, a fost unul dintre punctele de atracție ale spectacolelor de estradă ale Televiziunii.
A luat parte la numeroase festivaluri și turnee în țară și peste hotare.
Și-a împrumutat vocea personajului Oache din filmul Maria Mirabela (1981) și Maria Mirabela în Tranzistoria (1989), regizate de Ion Popescu-Gopo, iar mai târziu a moderat emisiunea matinală pentru copii "Club Anda" (1990-92), alături de păpușa Omidé.

A participat la Festivalul de muzică ușoară românească Mamaia - ediția a VII-a (1972), unde a câștigat Premiul de interpretare alături de Aurelian Andreescu, Doina Badea, Corina Chiriac, Mihai Constantinescu, Cornel Constantiniu, Dida Drăgan, George Enache, Stela Enache, Marina Voica, Petre Geambașu.
S-a stins din viață în data de 15 august 1992, la vârsta de 45 de ani.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii