Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:32 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că Astăzi este ziua lui Alexandru Andrieș

ro

12 Oct, 2020 23:59 372 Marime text
  • În 2004, Președintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Alexandru Andrieș, la 10 decembrie, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.
Interpretul Alexandru Andrieș împlinește astăzi, 13 octombrie, 66 de ani.
Alexandru Andrieș s-a născut la Brașov și este un cântăreț de blues / jazz / folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor și grafician, potrivit wikipedia.org.
Studiile la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" (1980).
Conferențiar Doctor la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu".
Debut solistic în 1974 - Club A, scenic în 1979 - Festivalul de jazz & rock Brașov, cu trupa Basorelief. Debut discografic în 1984 la Electrecord (cu albumul "Interioare").
Are la activ peste 3100 concerte până în 2002.
În 2004, Președintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Alexandru Andrieș, la 10 decembrie, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.
Discografie
    Interioare (1984)
    Interiors (1985)
    Country & Western Greatest Hits III (1986)
    Rock'n Roll (1987)
    Despre distanțe (1988)
    Trei oglinzi (1989)
    Interzis (1990)
    Azi (1991)

    Așteptînd-o pe Maria (1991)
    Pofta vine mîncînd (1992)
    Vecinele mele 1, 2, 3 (1992)
    Cît de departe (1993)
    Nimic nou pe frontul de est (1993)
    Nimic nou pe frontul de est (single 1993)
    Decembrie / Vis cu îngeri (1993)
    Slow Burning Down (1994)
    Alexandru Andrieș (1994)
    Ultima repetiție (1995)
    Hocus Pocus (1995)
    Balaurul verde / Tarom blues (1995)
    La mulți ani 1996 (1995)
    Albumul alb (1996)
    Acasă (1996)
    Tăcerile din piept (1996)
    Ungra (1996)
    În concert (1997)
    Singur, singur, singur, singur... (1997)
    Verde-n față (1998)
    Culori secrete (1998)
    Alb-negru (1999)
    Texterioare (1999)
    Cîntece pentru prințesă (1999)
    Watercolours (1999)
    Vreme rea (2000)
    Bingo România (2000)
    La mulți ani, Bob Dylan (2001)
    Pe viu (2001)
    Fără titlu (2001)
    Muzică de divorț (2001)
    Cîntece de-a gata (2002)
    Blues Expert (2003)
    50/30/20 (2004)
    50/30/20 (DVD 2004)
    Comandă specială (2005)
    Tandrețuri (DVD 2005)
    Ediție specială (DVD+CD 2006)
    Nimic nu iese-așa cum vrei (2006)
    Legiunea străină Soundtrack (2007)
    Videoarhiva 1, 2, 3 (DVD 2007)
    Videoarhiva 4, 5 (DVD 2007)
    La Sala Auditorium 04.12.06 (2007)
    Ninge iar... (2007)
    Oficial (2008)
    În sfîrșit la M.I. (DVD 2008)
    Acustic la ACT (DVD 2008)
    Împreună (2008)
    Împreună (DVD 2008)
    Nunta mută Soundtrack (2008)
    Petală (2009)
    Du-mă înapoi (2010)
    Muzică de colecție, Vol. 110 (Jurnalul Național 2010)
    Du-mă înapoi 2 (2010)
    Mia's Children - Concertul (DVD 2010)
    Vechituri (2010)
    Incorekt (2011)
    Incorekt - Live la Excelsior (2011)
    Du-mă înapoi Deluxe (2011)
    JT (2012)
    Excelsior 03.12.2012 (2013)
    Du-mă înapoi 4 (2013)
    Cîntece piraterești (2013)
    Interioare 2014 (2014)
    Interioare 2014 în concert (2015)
    Disc domestic EP (2016)
    Disc domestic (2016)
    Andrieș la Auditorium (2017)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii