Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic i-a luat pulsul lui Dinamo. Lupta continuă Alexandru Olteanu - „Ne-am prezentat onorabil. Am văzut că nu sunt de neatins“

ro

21 Jan, 2019 00:00 2054 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa a debutat cu un eşec în Grupa Galbenă a Ligii Naţionale (al doilea eşalon valoric al competiţiei), 69-85 (la pauză 38-46) pe teren propriu cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti, însă gazdele au jucat curajos, câştigând sfertul doi, iar în cel de al treilea (care s-a încheiat la egalitate) apropiindu-se la doar trei puncte de favorita întâlnirii.
 
Plusul de experienţă şi de agresivitate în joc a ajutat-o pe Dinamo să se impună la Constanţa. „E o înfrângere care ne doare, întrucât am jucat puţin mai bine decât o arată scorul final. Ne-am prezentat onorabil. Plusul de experienţă al echipei Dinamo s-a văzut pe final. Fiind obişnuiţi cu meciurile din prima grupă, unde apărările sunt mai tari, cred că oaspeţii au fost mai agresivi decât noi şi ne-au surprins puţin pe final la acest capitol, când nu am mai reuşit să ajungem la finalizare atât de uşor. Nu ne rămâne decât să ne pregătim de următoarele meciuri. Mai avem meciuri cu Dinamo, şi în campionat, şi în Cupă, şi vrem să ne luăm revanşa. Am văzut că nu sunt de neatins. Sigur, şi în restul partidelor cu noi Dinamo va pleca cu prima şansă, dar noi vom încerca să jucăm bine şi să bucurăm lumea de baschet“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.
 

Andrei Oprean s-a accidentat

 
Echipa de pe litoral a avut în meci şi ghinionul accidentării jucătorului Andrei Oprean, care n-a mai putut continua partida. „Andrei a făcut o entorsă. Ne-a lipsit în meci, el fiind un jucător care contribuie şi la faza ofensivă, şi la cea defensivă. Cei doi care au intrat în locul lui, şi Ursu, şi Unitu, au făcut însă un meci foarte bun“, a mai spus Alexandru Olteanu.
 

Meci epuizant

 
În disputa cu Dinamo cele mai multe puncte de la BC Athletic, 16, le-a marcat Alin Andrieş. Acesta crede că diferenţa finală de pe tabela de scor e prea mare faţă de cum s-a jucat. „A fost un meci epuizant, contra unei echipe foarte bune, venită din prima grupă valorică. Nu aveau nicio victorie până acum şi speram ca seria negativă să continue şi după meciul cu noi, însă atât am putut deocamdată. Oricum, ne-am luptat de la egal la egal cu ei. Pe final, experienţa lor şi-a spus cuvântul şi au câştigat. Eu zic însă că diferenţa cu care s-au impus e nemeritată. Lucrăm mult la antrenamente, dar pregătirea nu se compară cu meciul oficial, în care e mai multă presiune. Dinamo joacă şi mai dur faţă de cât am fost obişnuiţi noi până acum. Sperăm însă ca de la meci la meci să creştem şi să facem o figură frumoasă. Ne vom adapta la jocul adversarelor. Le-am simţit acum pulsul celor de la Dinamo şi sperăm ca în următoarele meciuri să şi câştigăm. Sunt şi partidele din Cupa României, în care vrem să mergem mai departe“, a punctat Alin Andrieş.
 

„Team is everything!“

 
„Dinamo Ştiinţa Bucureşti se impune în primul meci din 2019 în Grupa Galbenă, scor final 69-85. Pentru BC Athletic vor mai fi două întâlniri cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti în al treilea tur al Cupei României! Mulţumim tuturor celor care au fost la sală şi celor care ne-au susţinut de la distanţă! Team is everything!“, a fost mesajul BC Athletic după partida de sâmbătă. În celelalte meciuri ale etapei din Grupa Galbenă s-au înregistrat rezultatele: CSM Phoenix CSU Galaţi - Steaua 63-87 şi CSO Voluntari - CSM Mediaş 105-97. Clasament: 1. Steaua - 2p, 2. Dinamo - 2p. 3. Voluntari - 2p, 4. Mediaş - 1p, 5. Athletic - 1p, 6. Galaţi - 1p. În etapa viitoare, BC Athletic va întâlni în deplasare Steaua.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment BC Athletic Constanța a cedat în disputa cu Dinamo Știința București. În sfertul trei, gazdele s-au apropiat la trei puncte (galerie foto + video)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii