Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că...? Actorul George Ivașcu, ministrul Culturii, împlinește astăzi 50 de ani

ro

15 Feb, 2018 00:00 1990 Marime text
George Ivașcu (15 februarie 1968, București) este un actor român. George Ivașcu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (azi U.N.A.T.C.) în anul 1993. Potrivit wikipedia.org, în cei peste 25 de ani de carieră a jucat pe scenele celor mai importante teatre din București și din țară, fiind angajat în 1993 la Teatrul de Comedie, apoi în 1996 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, București (TNB).
Ivașcu este conf.univ.Dr. la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.
 
S-a impus ca actor și regizor, iar în ultimii zece ani ca personalitate marcantă pe scena culturală, din 2007 fiind managerul și fondatorul Teatrului Metropolis din București. În calitatea sa de manager cultural s-a impus ca promotor și susținător al tinerei generații de creatori, în egală masură fiind preocupat de păstrarea memoriei artișilor consacrați de teatru și film din România, inițiind proiectul Aleea Celebrităților din Piața Timpului. Este de asemenea și inițiatorul cotidianului online de cultura Ziarul Metropolis.
Președintele României Ion Iliescu i-a conferit actorului George Ivașcu la 13 mai 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.
Este căsătorit cu Alice Barb, regizor de teatru și operă, actor și manager cultural.
George Ivașcu este ministru al Culturii din data de 29 ianuarie 2018.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii