Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? O importantă personalitate a culturii universale s-a născut pe 28 august

ro

28 Aug, 2015 00:00 1961 Marime text
Una dintre cele mai importante personalităţi ale culturii universale, Goethe, s-a născut pe 28 august 1749, la Frankfurt.
 
Johann Wolfgang von Goethe, pe numele lui complet, încă de la o vârstă fragedă, a început să înveţe limbi străine, în paralel cu lecţiile de artă şi muzică. După ce îi descoperă pe Shakespeare, Lessing şi Rousseau, fiind fascinat de literatură, a început să scrie un roman epistolar, iar în timpul liber, crea piese în franceză şi poezii.
 
De-a lungul anilor, a scris numeroase poezii, romane, nuvele, eseuri şi studii ştiinţifice. Goethe s-a impus nu doar ca scriitor, ci şi prin contribuţiile aduse în domeniul ştiinţei: a fost geolog, botanist, anatomist, fizician, istoric al ştiinţelor.
 
Înnobilat în anul 1782, scriitorul a fost reprezentat pe pânze şi în sculpturi, fiind adulat şi invidiat de admiratori din Europa şi chiar Statele Unite.
 
La 22 martie 1832, Goethe a murit de pneumonie. Ultimele sale cuvinte se pare că ar fi fost: "Mai multă lumină!".
 
Autorul operei "Faust" şi al volumului "Suferinţele tânărului Werther" a fost citat ca fiind "cea mai importantă personalitate germană din toate timpurile", în 2011, de către germanii chestionaţi într-un sondaj realizat de către institutul Forsa.
 
Sursa foto: simplereminders.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii