Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vitaminele A, C, D şi E - importante pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor

ro

11 Jul, 2014 15:06 1193 Marime text
Vitaminele au un rol important în ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor. Astfel, vitamina A contribuie la creşterea oaselor copiilor, la sănătatea ochilor şi, în acelaşi timp, ţine la distanţa infecţiile. Alimentele ce conţin vitamina A şi care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia copiilor sunt laptele, ficatul, spanacul, morcovii, dovleceii, cerealele şi cartofii dulci.
 
Pentru a creşte sănătoşi, copii au nevoie de vitamina C, ce ajută la prevenirea infecţiilor şi la vindecarea rănilor provocate de julituri. Cele mai bogate alimente în vitamina C sunt portocalele, mango, roşiile, broccoli şi căpşunile.
 
Vitamina D are rolul de a menţine oasele puternice şi este produsă de corpul uman când este expus luminii solare, de aceea, copii care nu petrec prea mult timp afară au deficit de vitamina D. Copii pot obţine această vitamină dacă consumă ouă, lapte şi peşte.
 
Vitamina E este importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, deoarece protejează celulele de bacteriile dăunătoare, ce pot duce la apariţia cancerului sau a bolilor de inimă. În acest sens, copii pot consuma migdale, seminţe de floarea-soarelui, dar şi fructe uscate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii