Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varza roşie previne afecţiunile cardiovasculare

ro

18 Jul, 2014 15:49 1104 Marime text
Varza roşie, în comparaţie cu cea albă, conţine de zece ori mai multă vitamina A, de opt ori mai multă vitamina C şi de două ori mai mult fier, dar şi sulforafani, substanţe care au efect de prevenire şi de tratare a cancerului. Totodată, varza roşie conţine fibre, vitaminele D şi K, acid folic, fosfor, potasiu, calciu, fier, iod şi resveratrol, cel mai puternic antioxidant cu efecte antiîmbătrânire, anticancerigene şi antiinflamatoare. Pigmenţii conţinuţi de varza roşie au efect de stimulare a imunităţii.

Varza roşie are proprietăţi dezinfectante şi cicatrizante la nivelul ţesuturilor, este antidepresivă şi este recomandată în regimul persoanelor diabetice. Totodată, are efect benefic în prevenirea cancerului de colon, are acţiune antiseptică pulmonară şi proprietăţi expectorante, previne afecţiunile cardiovasculare şi cardiace. Pentru a nu îşi pierde proprietăţile, această legumă trebuie consumată în stare crudă, în salate sau sub formă de suc, care are efect tonic şi purificator, deblochează tranzitul intestinal, fiind recomandat persoanelor ce au probleme cu digestia. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii