Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Valoarea alimentară şi terapeutică a roşiilor

ro

02 Aug, 2015 14:23 1423 Marime text
Valoarea alimentară şi terapeutică a roşiilor este dată de conţinutul bogat în vitamine, glucide, acizi organici, săruri minerale şi elemente energetice. Roşiile conţin în proporţie de 94% apă, fiind bogate în licopen, zaharuri solubile (glucoză, fructoză, zaharoză), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP şi săruri minerale (potasiu, fier, fosfor, magneziu, calciu, aluminiu, iod).
 
Roşiile au rolul de a bloca oxidările din organism care predispun corpul la îmbolnăvire prematură. De asemenea, aceste legume anihilează radicalii liberi şi previn formarea de metaboliţi cancerigeni, protejează articulaţiile, celulele nervoase şi căile circulatorii ale sângelui, au efecte directe asupra presiunii sanguine ridicate şi în cazul unor boli vasculare (arteroscleroză coronariană, tromboză).

Roşiile, de asemenea, sunt eficiente în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea unor afecţiuni digestive, precum litiaza biliară, intoxicaţii, constipaţii, enterite, inflamaţii ale tractului digestiv. Consumul de roşii scade tensiunea arterială, hidratează organismul, stimulează sucurile gastrice şi secreţia pancreatică, combate anemia şi demineralizarea organismului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii