Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Untul clarifiat, mult mai benefic organismului decât untul obişnuit

ro

04 Jul, 2014 20:28 1497 Marime text
Untul clarifiat este mult mai benefic organismului decât untul obişnuit, datorită proprietăţilor nutritive deosebite pe care le are. Acesta conţine Omega-3, 17 aminoacizi esenţiali şi foarte multe vitamine.

Dacă este preparat corect, untul clarifiat poate rezista ani de zile fără să se degradeze, trecerea timpului favorizând îmbunătăţirea proprietăţilor sale. Untul clarifiat are capacitatea de a hrăni toate ţesuturile şi organele organismului, în acelaşi timp, este regivorant, are proprietăţi antioxidante şi antitoxice. De asemenea, stimulează vederea şi creşte capacitatea de memorare.

Acest unt acţionează pozitiv asupra afecţiunilor psihice, redă frumuseţea pielii, ajută la scăderea colesterolului, fiind recomandat persoanelor cu probleme cardiace şi celor ce sunt slăbite. Totodată, combate anemia, stimulează digestia, scade aciditatea gastrică şi este un bun antidot în caz de otrăvire. Untul clarifiat este recomandat în tratarea tusei cronice, bronşitei, a astmului, afecţiunilor biliare, insomniei, epilepsiei şi tulburărilor de memorie.

Untul clarifiat se obţine prin fierberea untului normal la foc mic, în acest mod, eliminându-se apa, dar şi unele componente care nu sunt utile, cum ar fi grăsimi şi proteine, rămânând doar grăsimea de cea mai bună calitate. Pentru 500 de grame de unt, durata fierberii este de 20 de minute. Din patru pachete de unt alimentar, se pot obţine 400 de grame de unt clarifiat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii