Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fruct de kiwi de mărime medie acoperă nevoile zilnice de vitamina C ale unui adult

ro

04 Sep, 2017 23:52 2130 Marime text
Kiwi este un aliment nutritiv dens, ceea ce înseamnă că este bogat în nutrienți și sărac în calorii. Este foarte bogat în vitamina C (85%) și vitamina K (31%). Alte minerale și substanțe din compoziția fructului verde-acrișor sunt: magneziu, fier, calciu, vitaminele E și B6, acid folic, cupru, crom, potasiu, mangan., informează Agerpres.ro. (https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/03/29/leacuri-din-natura-kiwi-12-06-45)
 
Semințele de kiwi încorporează toți nutrienții: proteine, vitamine, minerale, acestea fiind comestibile. Fructul are, de asemenea, o mulțime de antioxidanți și reprezintă o sursă importantă de fibre.
 
Un fruct de kiwi de mărime medie acoperă nevoile zilnice de vitamina C ale unui adult, conține de 10 ori mai multă vitamina C decât portocala și un sfert din necesarul zilnic de vitamina E, recomandată.
 
Kiwi are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade colesterolul, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe pereții vaselor, are rol antitrombotic, anticoagulant, protector al sistemului nervos etc.
 
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de kiwi includ menținerea tonusului pielii și a texturii acesteia, în special datorită abundenței de vitamina C, care lucrează în corpul omenesc asemenea unui antioxidant pentru a ajuta la prevenirea efectelor provocate de soare, poluare și fum.
 
Un aport adecvat de vitamina C s-a dovedit a fi util în stoparea avansării bolilor, precum osteoartrita, artrita reumatoidă și astmul, dar și în prevenirea cancerului de colon, a aterosclerozei, a bolilor de inimă și a diabetului zaharat. Vitamina C este necesară pentru funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar. Consumul de fructe bogate în vitamine C poate conferi un efect semnificativ de protecție împotriva simptomelor respiratorii asociate cu astm, cum ar fi strănutul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii