Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de Luminiţa Nopţii, benefic pentru piele

ro

09 Sep, 2014 16:08 1397 Marime text
Luminiţa nopţii este o plantă colorată care îşi deschide inflorescenţele după lăsarea întunericului. Seminţele se culeg şi se presează la rece pentru a se obţine un ulei cu multiple calităţi tămăduitoare. Luminiţa nopţii conţine o cantitate mare de vitamina E, acid alfa-linoleic, substanţe minerale şi Omega-6.
 
Uleiul de Luminiţa Nopţii contribuie la regenerarea pielii, la tratarea anumitor afecţiuni ale epidermei, precum eczemele, psoriazisul sau cuperoza, dar şi la prevenirea îmbătrânirii premature. Dincolo de aceste beneficii uimitoare pentru piele, uleiul de Luminiţa Nopţii ajută la întărirea firelor şi la regenerarea rapidă a foliculilor, conferă strălucire şi elasticitate podoabei capilare, fiind util şi pentru unghiile casante, care se exfoliază şi cresc greu.
 
Datorită conţinutului de antioxidanţi, uleiul de Luminiţa Nopţii protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi şi contribuie la stimularea producţiei de colagen. De asemenea, acest ulei este indicat şi în cazul altor probleme de sănătate, precum dereglările hormonale sau colesterol mărit. Luminiţa Nopţii este recomandată în caz de hipertensiune arterială, artrită reumatoidă, gută, mastoza fribrochistică, hipotiroidie, cardiopatie ischemică,  dischinezie biliară, depresie, anxietate, iritabilitate, dar şi pentru reducerea ţesutului adipos şi scăderea în greutate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii