Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de arbore de ceai, multiple beneficii pentru sănătate

ro

12 Sep, 2014 10:54 2058 Marime text
Arborele de ceai creşte în regiunea sud-estică a continentului australian şi, datorită celor 48 de componenţi chimici ce acţionează sinergic, are remarcabile efecte antiseptice şi curative, fiind eficient în combaterea multor microorganisme, anihilând 26 de specii bacteriene şi 54 de ciuperci, majoritatea de tip candida. În plus, accelerează vindecarea şi cicatrizarea rănilor, are efecte uşor analgezice, reduce procesul inflamator şi intensitatea durerii.
 
Uleiul obţinut din arborele de ceai este un remediu excelent pentru domeniul ORL, cu efect calmant asupra inflamaţiilor nasului, dar şi gâtului. Deşi este un puternic dezinfectant natural, acest ulei nu produce iritaţii atunci când este aplicat asupra zonelor delicate, precum membranele sau mucoasele. Acest ulei este eficient în tratarea artritei, abceselor, furunculelor, acneei, plăgilor şi muşcăturilor de insecte.
 
Pentru îngrijirea cavităţii bucale, uleiul din arbore de ceai este eficient  împotriva celor mai grave cazuri de respiraţie neplacută (halitoză). Folosit frecvent în îngrijirea orală, el ajută la prevenirea durerilor de gingii. De asemenea, uleiul de arbore de ceai este utilizat pentru decongestionarea căilor respiratorii superioare, în caz de răceala, tuse cronică sau dureri de gât. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii