Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratamente naturiste pentru călcâie aspre şi crăpate

ro

18 Jul, 2014 17:23 1722 Marime text
Pentru cele mai multe persoane, călcâiele aspre şi crăpate reprezintă doar o problemă cosmetică, dar prin neglijarea ei, fisurile din câlcăie se pot adânci şi pot apărea dureri. În acest caz, pielea călcâielor devine gălbuie şi se produce o senzaţie de mâncărime.
Călcâiele pot fi crăpate din cauza folosirii excesive a apei fierbinte, a deficienţei de vitamine şi minerale, a temperaturilor ridicate din timpul verii, a statului în picioare prelungit, dar şi din cauza obezităţii, eczemelor, diabetului şi tulburărilor glandei tiroide. Pentru a remedia această problemă, se ţin picioarele în zeamă de lămâie, timp de 20 de minute, sau se aplică pulpa unei banane coapte pe zona afectată şi se lasă să acţioneze timp de zece minute. După curăţarea adecvată a călcâielor, se aplică un ulei vegetal hidrogenat, se masează şi se acoperă picioarele cu şosete groase.
Un alt remediu benefic este masarea călcâielor cu lămâie sau cu mixtura din glicerină şi apă de trandafir, aplicată regulat. La sfârşitul zilei, se ţin picioarele în apă caldă cu săpun şi o cană de oţet, timp de 15 minute, apoi, după clătire şi uscare, se aplică un amestec realizat din o linguriţă de vaselină şi zeama unei lămâi şi se masează călcâiele până ce compoziţia este absoarbită. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii