Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tărâţele de grâu, rezultate surprinzătoare în tratarea unor boli

ro

29 Jun, 2014 12:06 2341 Marime text
Tărâţele de grâu, coji ale boabelor de grâu, rezultate din măcinarea acestora, pentru a obţine făina, au rezultate surprinzătoare în tratarea unor boli.
Bogate în grupul de vitamine B, aminoacizi şi minerale, precum fier, zinc, potasiu, sodiu şi calciu, tărâţele de grâu sunt laxative, tonice, nutritive şi remineralizante. Tărâţele de grâu ajută la digerarea alimentelor, imediat ce sunt consumate, uşurând procesul de tranziţie, ceea ce favorizează dietele de slăbire. Ele sunt recomandate în tratarea afecţiunilor endocrine, a reumatismului, nevrozelor, depresiei, afecţiunilor prostatei, rahitismului şi anemiei.
 
Totodată, tărâţele de grâu sunt indicate în tratarea afecţiunilor sistemului neurovegetativ, a celor neurologice, neuromusculare, cardiace, dar şi în tratarea durerilor abdominale, laringitei şi aterosclerozei.  Apa de tărâţe de grâu curăţă pielea, redându-i strălucirea. Pentru o astfel de baie este nevoie de un kilogram de tărâţe, care se pune într-un săculeţ de pânză, ce se leagă bine. Ulterior, după ce sacul a fost pus într-un vas, se fierb cinci litri de apă, care se toarnă peste săculeţul cu tărâţe. Se acoperă vasul şi se lasă 12 ore. Apa din vas se adaugă peste cea din cadă, iar baia nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii