Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul natural ce reface flora intestinală

ro

26 Jul, 2014 09:40 8182 Marime text
Flora intestinală este formata din peste 500 de specii de microbi „buni”, care contribuie la buna funcţionare a sistemului digestiv dar, în acelaşi timp, este un climat care poate fi afectat de diverşi factori, cum ar fi alimentaţia dezechilibrată, administrarea antibioticelor, dar şi de apariţia unor afecțiuni.
Pentru restabilirea florei intestinale şi pentru  a îmbunătăţi tranzitul intestinal, nutriţioniştii recomandă sucul natural  din unele fructe şi legume.
 
În acest sens, se mixează un morcov, o felie de ghimbir, două mere verzi, o tulpină de ţelină, o jumătate de bulb de fenicul şi un sfert de lămâie. Morcovul contribuie la eliminarea constipaţiei, a diareei şi are acțiune cicatrizantă. Ghimbirul stimulează digestia, combate inflamaţia, ulceraţiile, greaţa şi balonarea. De asemenea, are acţiune antibacteriană, antiinflamatoare şi antibiotică.
Merele combat infecţiile intestinale, indigestia, gastrita, constipaţia şi diareea şi au efect depurativ şi detoxifiant, în timp ce ţelina, care elimină toxinele din organism, are efect antiinflamator şi depurativ, stimulând activitatea bilei. De asemenea, ţelina stimulează şi imunitatea. Feniculul are proprietăţi antispasmodice, antiinflamatoare, antibacteriene, antiseptice, combate viermii intestinali şi crampele abdominale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii