Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:01 16 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de morcovi, recomandat în curele de slăbire

ro

12 Jul, 2014 16:15 953 Marime text
Morcovii sunt cunoscuţi pentru aportul bogat în calciu şi vitaminele A şi C, în timp ce sucul de morcovi, natural şi proaspăt, are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Totodată, morcovii mai conţin betacaroten, vitaminele B, D şi E, clor, acid folic, magneziu, sodiu şi zinc.
 
Sucul de morcovi reprezintă un factor important în ceea ce priveşte dezvoltarea sănătoasă a copiilor şi poate fi preparat simplu sau în combinaţie cu alte legume cu frunze verzi, cum ar fi ţelina şi salata verde. Acesta este recomandat în curele de slăbire, datorită aportului de vitamine şi minerale.
 
De asemenea, sucul de morcovi dizolvă formaţiunile canceroase, menţine structura dinţilor, stimulează apetitul, ajută procesul de digestie, contribuie la creşterea numărului de globule roşii şi implicit a hemoglobinei. Acesta stimulează şi funcţiile hepatice, întăreşte imunitatea, cicatrizează formaţiunile ulceroase gastrointestinale, fiind benefic în tratarea afecţiunilor oculare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii