Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de cartofi cruzi – proprietăţi şi beneficii

ro

04 Aug, 2014 10:18 10392 Marime text
Sucul de cartofi cruzi are proprietăţi vindecătoare deosebite şi este util în tratarea gastritei, a colitei, dar şi a ulcerelor gastrice şi intestinale. Totodată, este folosit împotriva migrenelor care apar în mod frecvent şi a constipaţiei şi este recomandat în cazul bolilor la rinichi şi a diabetului. Sucul preparat din cartofi cruzi previne formarea pietrelor de calciu în tractul urinar, scade şi menţine în valori normale tensiunea arterială, prin urmare, este benefic şi în tratarea bolilor de inimă.
 
Acest suc are efect detoxifiant, iar în cazul unor intoxicaţii alimentare se recomandă consumul a două linguri de suc proaspăt înainte de masă. Consumat în stare crudă, cartoful nu îngrăşă, ci, dimpotrivă, poate contribui la scăderea în greutate şi poate înlocui cerealele în regimurile de slăbire. În acest sens, se consumă suc de cartofi cruzi de două ori pe zi (dimineaţa pe stomacul gol şi seara cu două ore înainte de culcare).
 
Datorită proprietăţilor alcaline, sucul de cartofi cruzi neutralizează acidul din stomac, calmând durerile acestuia şi contribuie la reducerea inflamaţiei gastrointestinale. În acest caz, se consumă zilnic trei linguri de suc de cartofi cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Sucul are proprietăţi antiinflamatorii şi reduce prin dizolvare depozitele excesive de acid uric din articulaţii. Consumat frecvent, sucul de cartofi poate fi folosit în tratarea reumatismului, a artritei, dar şi a gutei, a bolii lumbago sau a durerilor de spate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii