Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul, izvor de sănătate. Care este cel mai bun antrenament pentru pierderea în greutate

ro

23 Feb, 2021 00:00 3894 Marime text

Includerea sportului în viața de zi cu zi este esențială pentru o viață sănătoasă și are efecte pozitive atât asupra fizicului cât și a psihicului.

Antrenorul de fitness Gabriel Caniggia ne oferă câteva sfaturi pentru a ne atinge obiectivele și a avea un corp de invidiat.

Acesta este de părere că trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte când vine vorba de a ne seta un țel în ceea ce privește abordarea antrenamentelor.

Stabilirea tipului somatic este esențială și se referă la alegerea antrenamentului în funcție de genetic. Câteva criterii prin care se diferențiază cele trei tipuri somatice (ectomorf, mezomorf și endomorf) sunt masa musculară, înălțimea, țesutul adipos sau grosimea oaselor.

„Pentru a obține corpul dorit trebuie să avem în vedere scopul nostru, tipul somatic, ce program avem la job și multe altele. Toate acestea luate în calcul ne ajută să ne formăm o idee clară despre abordarea la antrenamente și cât de des ne vom antrena” , spune Caniggia.
 

Antrenorul subliniază că secretul unui corp sănătos este o alimentație bazată pe calorii de calitate, combinată cu practicarea sportului de cel puțin trei ori pe săptămnă.

„Dacă ne dorim un corp sănătos și plin de vitalitate trebuie să ne focusăm pe hrană în primul rând (calorii de calitate) iar în al doilea rând să ne facem timp de cel puțin trei ori săptămânal pentru sport. In opinia mea atât hrana cât și regimul de antrenament sunt importante în egală măsură. Consider că degeaba ai un antrenament bine pus la punct dacă dieta lasă de dorit și viceversa” , mai explică el.

În ceea ce privește motivația, Caniggia ne dezvăluie trei modalități ce pot fi folosite.

„Sunt multe modalități prin care ne păstram motivația și sincer depinde de la persoana la persoană. Vă pot da exemplu de trei modalități prin care eu îmi țin anumiți clienți motivați constant iar acestea sunt: poze înainte și după, posesia unui jurnal cu antrenamentele săptămânale și recordurile personale în săptamâna respectivă și vizualizarea constantă a obiectivului propus” , spune antrenorul.

Caniggia explică și care sunt cele mai bune antrenamente pentru pierderea în greutate.

„Când vorbim de slăbire exisă multe tipuri de exerciții și antrenamente care făcute cu acest scop ne ajută să atingem obiectivele. Eu personal când vine vorba de pierderea în greutate sunt un fan al antrenamentului HIIT pentru că s-a dovedit științific că este cel mai eficient în pierderea surplusului de kilograme.

Când vorbim de masă musculară recomand mai ales începatorilor să incorporeze cât mai multe exerciții compuse în regimul lor de antrenament” , explică antrenorul.


Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii