Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:13 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Smochinele cresc imunitatea şi detoxifică organismul

ro

26 Sep, 2014 11:11 840 Marime text
Smochinele sunt fructe bogate în nutrienţi, ce pot fi consumate sub diverse forme, proaspete, uscate sau adăugate în prăjituri. Consumul regulat al acestor fructe poate preveni o serie de boli sau probleme de sanatate, printre acestea numărându-se hipertensiunea şi infarctul. Smochinele conţin vitaminele A, B1, B2, C, PP, fier, magneziu, potasiu, mangan, calciu, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6.
 
Datorită proprietăţilor diuretice, laxative, emoliente, remineralizante şi tonifiante, smochinele pot fi folosite în ameliorarea sau tratarea bronşitelor, a stărilor febrile, răcelilor, laringitelor, gastritelor sau colitelor. Smochinele stimulează imunitatea, detoxifică organismul, previn anemia, ameliorează asteniile nervoase, combat eficient constipaţia şi previn virozele respiratorii.
 
Frunzele de smochin sunt folosite sub formă de cataplasme pentru vindecarea arsurilor, furunculelor, negilor şi bătăturilor. În acelaşi timp, fibrele conţinute de smochine stimulează digestia, contribuie la eliminarea toxinelor şi împiedică asimilarea grăsimilor. De aceea, pot fi consumate în curele de slăbire. Aceste fructe reprezintă o sursă bună de fier, necesar pentru formarea globulelor roşii şi pentru transportul oxigenului în ţesuturi. Smochinele îmbunătăţesc starea de spirit şi ajută organismul să elimine fluidele acumulate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii