Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siropul de arţar previne diabetul

ro

21 Sep, 2014 09:54 1444 Marime text
Siropul de arţar provine din seva localizată în interiorul scoarţei arborelui, urmând să fie fiartă până la evaporarea conţinutului de apă. Este o substanţă nutritivă, bogată în tiamină, fitohormoni, acid abscisic, vitamine, minerale, precum mangan, zinc, potasiu, sodiu. Acesta are proprietăţi anticancerigene, antibacteriene, antioxidante şi antidiabetice.
 
Siropul de arţar este asociat cu prevenirea diabetului. Totodată, contribuie la protecţia sănătăţii inimii, reduce efectele aterosclerozei, este necesar funcţionării normale a celulelor endoteliale, reduce riscul deteriorării membranelor endoteliale, ajută la repararea musculară şi a celulelor afectate, menţinând în acelaşi timp oasele sănătoase şi nivelul glicemiei în cote normale.
 
Siropul de arţar este o sursă excelentă de mangan, dar şi zinc, elemente benefice organismului şi aliaţi importanţi ai sistemului imunitar. Cercetările au demonstrat că lipsa de zinc determină reducerea celulelor albe şi a imunităţii, în timp ce manganul ajută la reducerea inflamaţiilor şi poate acţiona ca imunostimulant. Manganul conţinut de acest sirop este asociat cu producţia de energie, funcţionarea corespunzătoare a tiroidei, echilibrarea nivelurilor de zahăr din sânge şi absorbţia de calciu. În plus, manganul este şi un antioxidant puternic, protejând împotriva radicalilor liberi din organism. Acest sirop poate contribui şi la sănătatea sistemului reproducator, participând la producerea de hormoni sexuali. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii