Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinuzita, remedii naturiste

ro

02 Jun, 2014 20:25 2246 Marime text
Sinuzita este o afecţiune cronică a mucoasei, care căptuşeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile. Nasul înfundat, durerea de cap care persistă, starea generală proastă, sunt simptome care apar în cazurile diagnosticate cu sinuzită. Această afecţiune poate fi acută, care durează mai puţin de patru săptămâni, sau cronică, care ţine 12 săptămâni sau mai mult.
Băile de abur, hreanul şi usturoiul sunt câteva dintre remediile naturiste care combat sinuzita. Cataplasmele cu hrean reprezintă şi ele un bun remediu. Hreanul dat pe răzătoare se pune într-un tifon şi se aşează la rădăcina nasului, timp de 15 minute, contribuind astfel la eliminarea secreţiilor care blochează sinusurile. Usturoiul este eficient deoarece are efect antibacterian. Peste un căţel de usturoi zdrobit se adaugă patru linguriţe de apă şi cu o pipetă se pun câte zece picături în fiecare nară.
Tinctura de propolis poate avea efecte uimitoare, dacă se toarnă zilnic câteva picături în fiecare nară. Bitterul suedez se poate folosi sub formă de comprese aplicate pe frunte câte 15 minute în fiecare seară. În cazul în care, simptomele sinuzitelor sunt severe sau nu se ameliorează se recomandă tratament medicamentos.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii