Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secara, recomandată în alimentaţia persoanelor sedentare

ro

01 Jul, 2014 16:06 1867 Marime text
Secara este cunoscută mai mult ca furaj pentru animale, decât ca plantă medicinală sau aliment. Aceasta conţine proteine, fibre, grăsimi, celuloză, glucide, amidon, hidraţi de carbon, vitaminele B, B1, B2, PP, A şi K, dar şi minerale, cum ar fi mangan, seleniu, fier, calciu, fosfor, potasiu şi magneziu.
 
În scop terapeutic, sunt folosite boabele, care sunt şi foarte hrănitoare. Secara este un aliment energetic, emolient, laxativ, revitalizant şi remineralizant, care activează circulaţia sângelui, fiind şi un bun depurativ, dacă este consumat în mod regulat. Secara este recomandată în alimentaţia persoanelor sedentare şi a celor care lucrează la birou. De asemenea, consumul secarei calmează amigdalita, angina difterică, enterita, constipaţia, hernia, hemoroizii, inflamaţiile renale şi gastrointestinale, pneumonia şi tuberculoza ganglionară.
 
Totodată, secara ajută la pierderea greutăţii, deoarece acest aliment oferă senzaţia de saţietate, chiar dacă este consumată în cantităţi mici. Fibrele din secară favorizează eliminarea mai rapidă a toxinelor, având rol în prevenirea apariţiei cancerului de colon.
Cele mai întalnite produse pe bază de secară sunt pâinea de secară, biscuiţii şi cerealele. Pâinea de secară poate preveni afecţiunile hepatice, hipertensiunea şi ateroscleroza. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii