Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul din seminţe de bumbac, aliatul unei pieli catifelate

ro

17 Aug, 2014 00:00 3492 Marime text
În România, odată cu trecerea timpului, suprafeţele cultivate cu bumbac s-au extins. Iniţial, bumbacul a fost cultivat pentru fibra sa din care se fabricau haine, aşternuturi sau feţe de masă. Ulterior, au fost descoperite şi alte întrebuinţări, fiind folosit şi în medicină, datorită capacităţii de a ameliora durerea.

Seminţele din gossypium, sursa bumbacului, conţin vitamine, minerale, sare şi proteine alimentare. Seminţele presate sunt folosite în fabricarea uleiului alimentar, a săpunului, a margarinei sau a produselor cosmetice. Tulpina conţine fibre libere care pot fi transformate în sfori.

Aroma uleiului din seminţe de bumbac aduce uşor cu mirosul de nuci. În industria cosmetică, uleiul din seminţe de bumbac este folosit în compoziţia produselor de curăţare a tenului, de îngrijire a părului sau a pielii, în special datorită conţinutului ridicat de acizi graşi Omega-6. Efectul uleiului din seminţe de bumbac, adăugat în creme sau loţiuni, constă în  obţinerea unei pieli fine, catifelate şi profund hidratate, în acelaşi timp oferind un factor natural de protecţie, contracarând aproximativ 30% din razele ultraviolete. De asemenea, uleiul din seminţe de bumbac are proprietăţi emoliente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii