Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:19 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de cânepă grăbeşte arderea grăsimilor

ro

29 Sep, 2014 00:00 4133 Marime text
Uleiul de cânepă, unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă, conţine acizi graşi esenţiali Omega-9, Omega-6 şi Omega-3, în proporţia 3:1. Dezechilibrul acestei proporţii predispune la oboseală, obezitate şi duce la accelerarea evidentă a unor boli, precum cancerul, diabetul, reumatismul, afecţiunile dermatologice şi cardiovasculare.
 

Datorită proprietăţilor sale, uleiul de cânepă menţine scăzut nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prin accelerarea proceselor metabolice, îmbunătăţeşte tonusul şi grăbeşte arderea grăsimilor. Datorită conţinutului în acizi graşi esenţiali, îmbunătăţeste funcţionarea sistemului imunitar, reglează flora intestinală, luptă împotriva microbilor şi scade timpul de recuperare al organismului după boală. De asemenea, acest ulei combate simptomele osteoporozei, precum durerile de spate, curbarea coloanei, fragilitatea osoasă şi depunerea calciului pierdut de sistemul osos la nivel renal.
 
Uleiul de cânepă atenuează efectele secundare ale chimioterapiei, fiind recomandat în scleroza multiplă, în cazurile de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală. Totodată, reduce tensiunea intracraniană, frecvenţa ticurilor în sindromul Tourette şi îmbunătăţeste funcţiile cognitive. Fiind revitalizant, regenerant şi foarte nutritiv, întrebuințarea lui este benefică pentru a hidrata scalpul şi a preveni căderea părului. Folosit regulat, uleiul de cânepă hrănește în profunzime și netezește părul, oferindu-i elasticitate și volum.

Ti-a placut articolul?

Comentarii