Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Trei tratamente naturiste pentru remedierea ridurilor

ro

22 Jul, 2014 00:00 1879 Marime text
Indiferent de vârstă, tenul are nevoie de o atenţie specială, deoarece soarele, vântul, căldura şi frigul afectează elasticitatea şi tonicitatea pielii şi favorizează apariţia prematură a ridurilor. Pentru a combate efectele neplăcute ale trecerii timpului, un mod foarte sănătos de a îngriji pielea îl reprezintă folosirea produselor naturiste. Cele mai sănătoase şi mai eficiente remedii naturiste sunt, în acelaşi timp, şi cele mai simple.
 
Albuşul de ou, datorită proprietăţilor sale astringente, ajută pielea să devină mai fermă, o tonifică, diminuând apariţia ridurilor. În acest sens, se bat două albuşuri spumă, se aplică pe faţă şi se lasă timp de 20 de minute. Ulterior, se clăteşte faţa cu apă rece.
Uleiul de măsline, datorită proprietăţilor hidratante şi conţinutului ridicat în grăsimi, contribuie la estomparea ridurilor. Folosit regulat, acesta va estompa ridurile existente şi va întârzia procesul de îmbătrânire, iar pielea va deveni fină şi elastică. Pentru acest tratament naturist nu este nevoie decât de masarea feţei cu ulei de măsline, de două ori pe săptămână. La fel de eficiente sunt şi uleiurile de cocos, migdale sau ricin.
Avocado acţionează împotriva îmbătrânirii, catifelează şi hidratează pielea. Totodată, stimulează producţia de colagen şi elastină. Pentru această mască, se mixează un avocado cu 100 de grame de smântână. Ulterior, masca obţinută se aplică pe faţă şi se lasă zece minute să acţioneze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii