Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Seminţele de mac, un remediu pentru insomnii

ro

05 Jan, 2016 00:00 2373 Marime text
Seminţele de mac au un conţinut bogat în vitamine şi minerale, reprezentând o sursă excelentă de calciu şi fosfor. Aceste seminţe s-au dovedit eficiente în combaterea problemelor digestive, datorită conţinutului ridicat de fibre. Seminţele de mac măcinate sunt recomandate în cazuri de hipoaciditate gastrică şi diaree. Prin prisma conţinutului în acizi graşi, seminţele de mac ajută la reducerea colesterolului şi la scăderea presiunii arteriale. Tot ele au proprietăţi antiinflamatorii şi calmante, consumul lor ajutând la ameliorarea stărilor de anxietate.
 
Conţinutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc şi cupru transformă seminţele de mac într-un remediu eficient pentru combaterea insomniilor, având un efect sedativ. Seminţele de mac sunt folosite şi în tratarea afecţiunilor osoase, mai ales a osteoporozei. Cu un conţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic, 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută la întărirea sistemului imunitar. Seminţele de mac ajută la tratarea afecţiunilor respiratorii, precum bronşite, astm, stări gripale sau tuse.
 
Cu ajutorul siropului de mac se poate trata răceala, iar infuzia de seminţe de mac ajută la ameliorarea durerilor de urechi sau dinţi. Consumul acestor seminţe protejează împotriva bolilor de inimă, ajută la reducerea nivelului de colesterol şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii