Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Patru produse care ţin bolile la distanţă

ro

15 Jul, 2014 00:00 1524 Marime text
Pentru a preveni apariţia unor boli, dar şi pentru a creşte rezistenţa şi imunitatea organismului, este important să ne folosim de natură şi de minunile pe care aceasta ni le oferă. Există plante, fructe, legume şi nu numai, care, consumate regulat, asigură o bună funcţionare a organismului.
 
În acest sens, cânepa, o sursă completă de proteine vegetale, ce conţine acizi graşi esenţiali Omega-6 şi Omega-3, dar şi 20 de aminoacizi, întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte memoria, previne bolile vasculare, cancerul şi diabetul zaharat. De asemenea, cânepa menţine tractul digestiv sănătos şi reduce inflamaţiile.
 
Aloe Vera, o plantă cu proprietăţi antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiseptice, are în compoziţia sa 12 vitamine, 18 aminoacizi, 20 de substanţe minerale şi 200 de fitonutrienţi. Această plantă reduce riscul atacurilor de cord, al accidentelor vasculare, stopează creşterea tumorilor canceroase, reduce inflamaţiile şi durerile provocate de artrită, vindecă ulcerul şi tratează candida.
 
Goji, fructe de pădure benefice organismului, protejează ADN-ul, ficatul, inima şi ochii, întăresc imunitatea, reduc inflamaţiile şi îmbunătăţesc starea de spirit. Importante pentru corpul uman sunt şi polenul, mierea, dar şi alte produse apicole, deoarece ele conţin vitamine, aminoacizi, enzime şi peste 68 de substanţe minerale. Polenul de albine creşte capacitatea de concentrare şi memoria, combate diabetul, artrita, depresia şi cancerul. Totodată, creşte rezistenţa organismului la infecţii şi oferă energie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii