Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Macul şi importanţa lui

ro

08 Jun, 2014 00:00 4900 Marime text
Macul roşu, o plantă erbacee anuală, înfloreşte de la mijlocul lunii mai până în luna iunie. Macul se remarcă datorită conţinutului de trigliceride, lipide, fibre vegetale, glucide, proteine, minerale, vitamine şi enzime.
Petalele macului au proprietăţi antibronşice şi antitusive, iar seminţele, cunoscute pentru puterea lor sedativă, au proprietăţi antiinflamatoare şi calmante. De asemenea, seminţele macului sunt bogate în acid linoleic, care stabilizează nivelul zahărului din sânge, reduce colesterolul, împiedică apariţia cancerului la colon şi oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi a tulburărilor aparatului circulator.
Florile macului sunt utile în reducerea febrei şi în tratarea icterului. Ceaiul de mac este folosit pentru a scăpa de durerile uşoare, tuse, bronşită, insomnie şi digestie proastă.
Remediile pe bază de mac se folosesc doar sub îndrumarea specialiştilor, deoarece unele substanţe pe care le conţine, precum morfină şi codeine, pot fi toxice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii