Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Lichide care fac minuni pentru organism

ro

03 Aug, 2014 00:00 1968 Marime text
Hidratarea este esenţială, mai ales pe timpul verii, când termometrele arată valori ridicate. Pe lângă binecunoscuta apă, principala componentă a organismului nostru şi elementul fără de care procesele metabolice nu se pot desfăşura, există şi alte băuturi sănătoase care pot fi consumate zilnic, fără risc sau reţinere.

Apa de izvor menţine pielea sănătoasă, controlează activitatea renală şi este esenţială pentru schimbul de nutrienţi. O persoană care consumă apă în mod constant nu are probleme renale, în schimb, se bucură de articulaţii şi oase sănătoase, precum şi de o piele tânără. Lipsa apei din organism provoacă dureri de cap, ameţeli, oboseală şi dureri musculare. Un alt lichid important este laptele, datorită aportului de calciu pe care îl aduce. De asemenea, acesta reprezintă o sursă bogată de vitamina D, iar consumul constant de lapte previne osteoporoza, dar şi artrita.

Ceaiul verde ajută metabolismul şi poate ţine la distanţă cancerul mamar. Acesta, alături de ceaiul negru, reprezintă o sursă excelentă de antioxidanţi şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Totodată, activează metabolismul. Cafeaua menţine sănătatea inimii, ajută metabolismul şi, în acelaşi timp, reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer, fapt confirmat de mai multe studii.

Piceatanolul, o substanţă produsă de corpul uman atunci când bem vin roşu, opreşte dezvoltarea celulelor grase. În plus, vinul roşu reprezintă o sursă de antioxidanţi şi minerale preţioase, în timp ce limonada este o băutură energizantă datorită vitaminei C din compoziţia ei. Băută iarnă, limonada apără organismul de infecţiile respiratorii atât de frecvente în sezonul rece.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii