Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Hrana este medicament

ro

27 Sep, 2014 00:00 1381 Marime text
Ne confruntăm zilnic cu o multitudine de probleme care ne influenţează starea de sănătate. Deşi neglijăm de cele mai multe ori alimentaţia corectă ca generator al unei stări de bine, specialiştii consideră că şi hrana este un medicament, ceea ce o transformă într-un stâlp al sănătăţii.
 
Hrana nu este utilă doar pentru a ne reface necesarul de energie. Avem nevoie de hrană bună, care să ajute la refacerea ţesuturilor şi care este plină de vitamine şi minerale. Pentru că totul este pe fugă, ceva repede şi bun este oferit de obicei de varianta fast food. Acest tip de alimentaţie ar trebui evitat, indiferent că este vorba despre adulţi sau despre copii.
 
Din fericire, există o preocupare tot mai des întâlnită pentru o alimentaţie corectă. Convertirea şi utilizarea energiei oferită de hrana se numeşte metabolism. Acest proces utilizează nutrienţi pentru a se desfăşura corect. Carbohidraţii, grăsimile şi proteinele furnizează 100% din energia corpului. Vitaminele şi mineralele sunt acei factori care ajută organismul să realizeze metabolismul corect.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii