Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Guta - cauze şi remedii naturiste

ro

09 Sep, 2014 00:00 2507 Marime text
Guta este o afecţiune de nutriţie, o tulburare a metabolismului, caracterizată printr-un exces de acid uric în sânge. Acidul uric este un reziduu apărut în urma unor procese metabolice din organism, care, în mod normal, este eliminat cu ajutorul rinichilor. În cazul gutei, acest acid nu mai este eliminat pe cale urinară, ci se depune sub forma unor cristale la nivelul articulaţiilor şi a ţesutului cartilaginos.
 
Principalele cauze ale apariţiei gutei sunt mesele copioase, alimentaţia cu multă carne, excesul în greutate, consumul mare de alcool, dar şi de cafea, surmenajul psihic, viaţa sedentară, predispoziţia ereditară şi defectele genetice. Guta este caracterizată de dureri violente în partea de jos a spatelui, dar mai ales la degetul mare de la picioare, de febră, greaţă, vomă sau umflarea abdomenului. Articulaţiile afectate sunt fierbinţi şi extrem de dureroase la atingere, pielea devenind roşie, lucioasă şi violacee.
Bărbaţii sunt cei mai afectaţi de această boală, mai ales cei care se îngraşă mult între 20 şi 40 de ani. În cazul femeilor, boala poate apărea după instalarea menopauzei.
 
Există câteva remedii naturiste care pot trata această afecţiune, printre acestea numărându-se decoctul din teci uscate de fasole, infuzia din frunze de mesteacăn, decoctul de coada calului, maceratul de anghinare sau de ceapă, ceaiurile de urzică, ceapă, din frunze de frasin, precum şi decoctul din rizomi de pir. De asemenea, germenii de lucernă, vitaminele C şi E, Omega-3 şi mugurii de viţă de vie contribuie la reducerea inflamaţiei prin eliberarea acidului uric din ţesuturi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii