Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Grăsimi benefice pentru organism

ro

04 Aug, 2014 00:00 1742 Marime text

Până de curând, percepţia generală era aceea de a nu consuma grăsimi în cazul în care vrei sa slăbeşti şi să menţii o stare cât mai bună de sănătate. Dar nu toate grăsimile sunt dăunătoare, de exemplu, cele nesaturate îmbunătăţesc sănătatea inimii şi circulaţia şi, în acelaşi timp, cresc nivelul colesterolului bun.

În acest sens, este recomandat consumul uleiului de peşte, care conţine acizi graşi esenţiali Omega-3. Acesta contribuie la reducerea apariţiei bolilor cardiovasculare şi creşte imunitatea organismului, fiind un antiinflamator eficient şi un antidepresiv natural. În acelaşi timp, uleiul de peşte oferă protecţie împotriva apariţiei bolii Alzheimer.
Uleiul de nucă de cocos conţine un acid extrem de  important, cel lauric, care se găseşte şi în laptele matern şi are rol în protecţia antivirală a organismului. Uleiul de cocos este, de asemenea, excelent pentru tiroidă şi nu ridică colesterolul, în timp ce nucile reprezintă o sursă bogată de grăsimi mononesaturate, cunoscute pentru beneficiile cardiovasculare, proprietăţile anticancerigene şi efectele antiinflamatorii.

Avocado este un fruct bogat în grăsimi mononesaturate, care furnizează până la 20 de nutrienţi esenţiali, inclusiv fibre, potasiu, vitaminele E, B şi acid folic. Uleiul de avocado are proprietăţi antiinflamatorii şi o capacitate de absorbţie crescută a nutrienţilor solubili în grăsime. De asemenea, acesta contribuie la inhibarea şi distrugerea celulelor canceroase şi reduce riscul afecţiunilor cardiace şi al efectelor nocive ale radiaţiilor UV.
Uleiul de măsline conţine grăsimi monosaturate, cantităţi mari de antioxidanţi, vitamina E şi oleocantal, substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii, similare ibuprofenului. Astfel, consumul de ulei de măsline contribuie la reducerea inflamaţiilor din organism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii